Deputatul Ilan Șor a rămas fără salariul de parlamentar. A fost prezent doar la o singură ședință

ilan-sor-1

Președintele parlamentului, Igor Grosu, a semnat ordinul prin care îl lipsește de salariu pe deputatul Ilan Șor. Acesta s-a prezentat doar o singură dată în plenul parlamentului înainte să plece din țară. 

Ilan Șor a devenit pentru prima dată deputat în anul 2019. Acesta s-a prezentat la prima ședință de constituire a parlamentului pe 21 martie 2019, însă după aceasta nu a mai pășit pragul legislativului. El, împreună cu Plahotniuc au fugit din țară în luna iunie, după ce s-a format majoritatea parlamentară dintre Blocul ACUM și PSRM. În acea perioadă primea salariul de deputat chiar dacă nu era prezent la muncă, iar din 11 iulie acesta din nou a devenit deputat și, la fel, nu se prezintă la ședințe. O dată a cerut posibilitatea să susțină un discurs prin conferință online, însă deputații nu i-au permis.

Astfel, Ilan Șor nu va primi salariul de deputat din ziua de 26 iulie 2021.

Ilan Șor a fost condamnat în 2017 în prima instanță la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani. Timp de patru ani dosarul lui s-a aflat la Curtea de Apel din Cahul, iar din această vară a fost mutat din nou la Curtea de Apel Chișinău. În anul 2019 Șor a fugit din  Moldova și este anunțat în căutare.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente