Fostul ministru al apărării Alexandru Pînzari rămâne în arest la domiciliu. Magistrații au respins recursul procurorilor

Fostul ministru al apărări Alexandru Pânzari, rămâne în arest la domiciliu. După o ședință amânată, magistrații Curții de Apel Chișinău au examinat și respins luni recursul procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), scrie ZdG.

Curtea de Apel a respins astăzi recursul acuzatorilor de stat împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care a dispus prelungirea arestului în privința lui Pînzari cu modificarea măsurii din arest în izolator, în arest la domiciliu.

Decizia vine după ce la 25 august curent, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus prelungirea arestului cu încă 30 de zile, schimbând însă măsura aplicată din arest în izolator în arest la domiciliu.

Alexandru Pînzari este cercetat pentru „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice” în dosarul fostei Direcții nr. 5, în care este vizat președintele FEA, Dorin Damir, și șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru, cu privire la angajarea lui Damir în calitate de agent sub acoperire în cadrul fostei direcții Inspectoratului Național de Investigații (INI). În acea perioadă, Alexandru Pînzari deținea funcția de șef al IGP.

Amintim că fostul ministru al apărării în Guvernul Chicu, Alexandru Pînzari, a fost reținut pe 30 iulie de către SIS.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente