fbpx

Evadare demnă de scenariu de film! Cum au reușit să scape 266 de deținuți din Nigeria

Evadare ca în filme! Un grup de persoane înarmate din Nigeria au atacat noaptea o închisoare, aruncând în aer gardul perimetral şi eliberând 266 de deţinuţi, relatează Mediafax, cu referire la Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, un soldat şi un ofiţer de poliţie au fost ucişi în atac, iar doi gardieni sunt daţi dispăruţi, a declarat ministerul de interne. Atacatorii au folosit explozivi pentru a distruge gardul în trei părţi şi au dus o luptă armată cu gardieni la închisoarea de securitate medie situată în statul Kogi, la sud-vest de capitala federală Abuja, au spus autorităţile.

Nigeria se luptă cu probleme de securitate pe vastul său teritoriu, inclusiv jafuri armate, atacuri islamice în nord-est şi răpiri frecvente din şcolile din nord-vest.

Cea de-a doua evadare în masă din 2021 din Nigeria

A fost cel de-a doua evadare în masă din 2021, după ce în aprilie, mai multe persoane înarmate au atacat o închisoare din Owerri, în sud-estul statului Imo, eliberând peste 1800 de deţinuţi.

Poliţia a dat vina pe membrii unei mişcări separatiste de indigenii din Biafra care luptă pentru ca mai multe state din sud-est să se despartă de Nigeria. IPOB a negat orice implicare. Serviciul penitenciar a declarat că închisoarea Kabba a fost înfiinţată în 2008, cu o capacitate de 200 de deţinuţi. La momentul atacului, în închisoare se aflau 224 de deţinuţi preventivi şi 70 condamnaţi.

Procedurile legale – ineficiente pentru suspecți

Suspecţii pot petrece ani în detenţie preventivă în Nigeria. Grupurile pentru drepturile omului spun că închisorile sunt adesea supra-aglomerate şi că procedurile legale sunt ineficiente.

Ministerul de interne a declarat că erau 15 soldaţi, 10 ofiţeri de poliţie şi 10 gardieni înarmaţi la serviciu la închisoarea Kabba în momentul raidului.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button