fbpx

Ex-ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, rămâne în arest la domiciliu. Recursul procurorilor, respins de CA

Ex-ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, rămâne în arest la domiciliu. Magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău au examinat și respins luni, 13 septembrie, recursul procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Judecătorii nu au dat nici curs solicitării avocaților lui, care au cerut eliberarea acestuia sub control judiciar. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au menținut neschimbată decizia de la 25 august, când au dispus prelungirea arestului fostului șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP), cu încă 30 de zile, schimbând însă măsura aplicată din arest în izolator în arest la domiciliu.

La 1 august, a primit 30 de zile de arest, conform unei deciziei magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Fostul ministru al Apărării se declară nevinovat și spune că dosarul este făcut la comandă.

Amitim că Alexandru Pînzari a fost reținut pe 30 iulie, după efectuarea unor percheziții în automobilul și domiciliul acestuia, de unde au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri.

Pînzari este bănuit că ar fi comis infracțiuni în perioada în care era șef al IGP și arestat în dosarul care vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP al MAI.

Vezi și: video | Protest la Curtea de Apel Chișinău: Participanții manifestează în susținerea lui Pînzari

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button