/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Ceban se plânge că sunt aruncate pastile pentru a provoca miros urât în Capitală

missing
13 septembrie 2021, ora 21:04

Primarul capitalei lansează acuzații grave în adresa autorităților centrale! Edilul ar fi fost informat de foști colaboratori de la SIS că cineva intenționat ar arunca pastile în apele reziduale ca să provoace miros urât. Și asta pentru a demonstra că nu face față situației, în condițiile în care, spune el, anul acesta, în capitală se poate de respirat normal. De partea cealaltă, Serviciul de Informații și Securitate îi recomandă să de plângă organelor de drept. 

Deși primarul capitalei susține că anul acesta este primul din cei 30 de ani în care locuitorii capitalei nu mai simt miros urât de la Stația de Epurare, o parte din cei care locuiesc în apropiere sunt de altă părere. Doamna Tatiana, care are apartament la un kilometru distanță de stație, ne spune că, mai ales atunci când afară este cald, nici nu poate să deschidă geamul. 

Și alți locuitori care trăiesc prin zonă ne mărturisesc cam același lucru.

Pe domnul Vasile l-am găsit cum ieșea din fabrica de cărămidă unde lucrează de zeci de ani și care se află chiar în apropierea stației. Ne spune și el că în comparație cu anii precedenți, aerul nu miroase chiar atât de tare, însă izul oricum nu a dispărut. 

Am vrut să filmăm astăzi la Stația de Epurare, pentru a discuta cu muncitorii de acolo, însă, ni s-a interzis acest lucru, în lipsa unei solicitări oficiale. Deși am expediat-o la amiază, nu am primit un răspuns. Între timp, subiectul legat de mirosul de la această stație a fost discutat și la ședința primăriei Chișinău. Primarul municipiului a dat vina pe autoritățile centrale că ar interveni artificial la răspândirea mirosului urât. Și asta pentru că, spune el, anul acesta a fost singurul an în care nu pute-n capitală. Edilul ar fi fost avertizat de foști colaboratori de la SIS, că cineva ar arunca pastile care răspândesc miros. Scopul ar fi să demonstreze că nu poate față situației.

De partea cealaltă, SIS-ul sugerează persoanelor publice să utilizeze în discursurile lor, inclusiv cele care fac referire la activitatea Serviciului doar informații oficiale și verificate, evitând trimiterile la presupuse surse anonime.

Directorul întreprinderi Apă-Canal, dar și purtătoarea sa de cuvânt, nu au oferit, deocamdată, comentarii. Ne-au cerut să le expediem întrebările în scris. Deși proiectul de renovare a Stației de Epurare urma să fie finalizat în iunie 2020, el a fost transferat pentru sfârșitul acestui an. Și asta, din cauza efectelor pandemiei de COVID-19, precum sࡣi ca urmare a desfășurării lucrărilor complexe de reconstrucție. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram