‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
4.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA: Agricultorii vând merele fabricilor de suc, nu le aruncă la gunoi

MAIA: Agricultorii vând merele fabricilor de suc, nu le aruncă la gunoi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Recent, pe rețelele de socializare au apărut informații potrivit cărora agricultorii de la nordul țării ar arunca merele la gunoi din motiv că nu au unde le comercializa.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, însă, menționează că informațiile ar fi eronate, iar merele ar fi fost pregătite pentru a fi comercializate la procesare.

„Urmare a informațiilor eronate distribuite în spațiul public despre un agricultor din nordul țării, care a aruncat pe marginea drumului o cantitate impunătoare de mere, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare precizează că reprezentanții direcției agricole raionale, au discutat cu producătorul agricol, iar agricultorul deține un contract de vânzare cu o fabrică de procesare.

Fabrica va pune la dispoziția agricultorului un transport de capacitate mare pentru transportarea fructelor. Părțile s-au înțeles că transportul de la fabrică va prelua producția de la intrarea în livadă”, explică MAIA.

La moment, prețul de comercializare a merelor pentru procesare este de aproximativ 1,2 lei/kilogram, potrivit agricultorilor din nordul țării.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›