image
Sursa foto: Profimedia Images

Angela Merkel, apel către germani: Vaccinați-vă! În Germania începe vaccinarea în transportul public și pe stadioane

Cancelarul Angela Merkel și-a îndemnat duminică conaționalii să profite de campania de vaccinare fără programare, care va începe luni în Germania. Germanii se vor putea vaccina fără programare prealabilă în magazine, transportul public, moschei sau pe terenurile de fotbal.

Îngrijorat că rata de vaccinare de circa 62% din Germania nu va fi suficientă pentru a preveni un val de infectări cu COVID-19 la iarnă, în special din cauza variantei Delta, dominantă, guvernul face un efort pentru a-i încuraja pe nehotărâţi să se vaccineze.

"Nu a fost niciodată mai simplu şi mai rapid să te vaccinezi", a spus Angela Merkel în podcast-ul său săptămânal, potrivit Digi24.

Cancelarul a adăugat că, începând de luni, oamenii se pot vaccina fără programare în transportul public, în lăcaşurile de cult sau pe terenurile de sport.

Merkel a spus că, deşi este bine că circa 66% din populaţie s-a vaccinat cu o doză şi 62% este pe deplin vaccinată, numărul de cazuri este în creştere, iar majoritatea persoanelor spitalizate nu sunt vaccinate.

"Pentru a trece cu bine de toamnă şi de iarnă, trebuie să convingem cât mai multă lume să se vaccineze. Vă îndemn să vă protejaţi pe dvs. şi pe ceilalţi. Vaccinaţi-vă!", a spus ea.

Aproximativ patru milioane de persoane din Germania au suferit de COVID-19, iar peste 90.000 au murit.

Noutăţile partenerilor

comentarii: