Principală  —  IMPORTANTE   —   Mâine începe anul școlar în…

Mâine începe anul școlar în România. Ce reguli trebuie să respecte instituțiile de învățământ

Luni, 13 septembrie, în România începe noul an școlar, iar festivitățile de deschidere stau sub semnul măsurilor sanitare anti-COVID. Masca va fi obligatorie pe toată perioada festivităților de deschidere, iar evenimentul trebuie să se desfășoare în spații deschise și pe o perioadă de nu mai mult de o oră și jumătate, prevede un ordin comun al Ministerelor Educației și Sănătății din România, scrie libertatea.ro

Regulile anunțate de autorități prevăd ca școlile să asigure distanța de minimum un metru. În situația în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanțarea maximum posibilă, inclusiv prin amplasarea optimă a mobilierului școlar. În plus, școlile vor trebui să asigure permanent un stoc de rezervă de materiale de protecție pentru elevi și personalul didactic.

Pentru pregătirea unităților de învățământ, conducerile acestora au în vedere următoarele aspecte, potrivit edupedu.ro:

  • Organizarea și întreținerea spațiilor, astfel încât să asigure distanța de minim 1 m. În situația în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanțarea maximum posibilă, inclusiv prin amplasarea optimă a mobilierului școlar;
  • Stabilirea circuitelor funcționale;
  • Evaluare a necesarului de resurse umane;
  • Asigurarea materialelor de curățenie, igienă și dezinfecție;
  • Asigurarea permanentă a unui stoc de rezervă de materiale de protecție pentru elevi studenți și personal.

Sunt permise festivitățile de deschidere a anului școlar/universitar, organizate doar în exterior, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție și fără ca durata acestora să depășească 1,5 ore.

Anul şcolar 2021-2022 în România începe pe 13 septembrie 2021 pentru elevi şi se încheie pe 11 iunie 2022, după 34 de săptămâni de cursuri.