fbpx

foto, video | Noi descoperiri la Cetatea Soroca: Vestigiile găsite de arheologici în timpul renovării fortăreței

După ce s-a închis pentru vizitatori, Cetatea Soroca a devenit loc important de muncă a arheologilor. În cadrul celei de-a doua etape de renovare, ei au găsit mai multe vestigii care ar putea relata și mai multe despre fortăreața de pe Nistru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bunăoară, potrivit unui reportaj realizat de Observatorul de Nord, în interiorul cetății au fost descoperite inscripții vechi. Pe acestea sunt notate inclusiv nume, iar cercetătorii urmează să afle ce scrie pe ele.

De asemenea, la intrarea în cetate au fost descoperite două așa-numite „guri de lup”, acestea fiind niște capcane subterane. Istoricii consideră că una dintre ele a fost transformată apoi într-un cuptor, pentru ca militarii să se încălzească pe timp de iarnă, deoarece există urme de foc pe pereți.

De asemenea, se pare că soldații petreceau timpul fumând pipe, dar și folosind table de joc. Asemenea vestigii, la fel, au fost descoperite, iar potrivit istoricului Sergiu Musteață există obiecte similare și în muzeele de peste Prut, transmite jurnalist.md. La fel, s-au găsit și două monede: una dintre ele este poloneză și monede poloneze, iar alta românească.

Foto: jurnalist.md
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button