fbpx

video | Atentatele de pe 11 septembrie i-au făcut să se întâlnească. Istoria iubirii care s-a născut în urma terorii de acum 20 de ani

Acum 20 de ani Nick Marson și Diane Kirschke urcau în același avion și urmau să ajungă la Texas. Ea mergea acasă după ce și-a vizitat feciorul la Londra, el – într-o deplasare de serviciu. Nu s-au gândit la o întâlnire romantică, iar atacurile de pe 11 septembrie 2001 i-au făcut să se întâlnească și să se îndrăgostească unul de celălalt.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Avionul lor a aterizat într-o localitate canadiană, cu circa 10.000 de locuitori, după patru ore de zbor. Pilotul le-a comunicat că din cauza unor probleme în spațiul aerian american, zborul a fost redirecționat. Ulterior, după ce aeronava a fost așezată, aceștia aveau să afle despre atentatele din SUA și despre faptul că peste 200 de avioane comerciale sunt redirecționate să aterizeze în Canada, iar persoane necunoscute au preluat controlul mai multor mijloace de zbor, prăbușind două dintre ele peste Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York.

„Chiar dacă sună oribil, mult mai târziu ne-am dat seama de gravitatea celor întâmplate, atunci nu conștientizam amploarea evenimentelor”, spune Nick, în timp ce Diane își amintește că era îngrijorată pentru familia ei din Statele Unite și pentru că nu le putea transmite apropiaților că se află în siguranță.

Circa 7000 de persoane au ajuns atunci în adăposturi în aceeași localitate cu viitorul cuplu, conform libertatea.ro, cu referire la CNN. Voluntarii le-au livrat alimente, iar întâmplarea a făcut ca Nick și Diane să se afle în același adăpost, unul lângă celălalt, în timp ce primeau pături și provizii.

Bărbatul a cerut permisiunea să ocupe patul de lângă Diane, apoi, printre discuții, cei doi au putut trece de gândurile sumbre care îi frământau. Au aflat că ambii erau divorțați, au copii maturi și au înțeles că sunt îndrăgostiți.

După cinci zile, avionul lor a decolat spre Houston, iar primul sărut a avut loc chiar în timpul zborului. Diane i-a arătat lu Nick orașul și a petrecut cu el câteva zile, apoi bărbatul a revenit în Anglia, însă cei doi au păstrat legătura.

În octombrie 2001 Nick s-a întors la Houston pentru un nou proiect, iar peste o lună a sunat-o pe Diane și a cerut-o în căsătorie. Femeia a acceptat fără să stea mult timp pe gânduri, nunta a fost jucată un an mai târziu, iar luna de miere cuplul a petrecut-o în orașul care i-a unit după atentatele din 2001.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button