fbpx

Franța, Turcia, Olanda și Austria, în febra protestelor: Oamenii sunt nemulțumiți de măsurile impuse în pandemie

Zeci de mii de persoane au protestat sâmbătă în Franța, Olanda, Turcia și Austria. Manifestanții sunt nemulțumiți de măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Francezii sunt împotriva certificatelor de imunizare și obligativității vaccinării personalului medical, transmite news.ro, citând AFP. Printre lozincile scandate se numără „Macron, nu vrem paşaportul”, „Macron, demisia” şi „Nu dictaturii. De asmenea, s-au înregistrat și altercații, iar Poliția a folosit gaze lacrimogene în zona Champs-Elysees din Paris și a reținut câteva persoane.

Circa 2000 de austrieci au scandat „Libertate!” și au cerut demisia cancelarului Sebastian Kurz. Aceștia, la fel, sunt nemulțumiți de măsurile epidemiologice.

Și la Istanbul au protestat aproximativ 2000 de persoane. Acolo intră în vigoare măsura conform căreia oamenii trebuie să prezinte dovada vaccinării dacă vor să se deplaseze cu anumite unități de transport public sau să participe la unele evenimente.

Între timp, olandezii nu sunt încântați de restricțiile impuse în perioada nocturnă. La Amsterdam, Haga, Groningen şi Maastricht s-a cerut ridicare măsurilor impuse organizatorilor de evenimente, conform Digi24, iar la manifestații au ieșit camioane cu muzică, DJ și dansatori.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button