/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Le-au cerut oaspeților „să le dăruiască o pădure”. Un cuplu proaspăt căsătorit a decis ca banii de la nuntă să îi folosească pentru plantatul mai multor copaci

missing
12 septembrie 2021, ora 08:40

Un cuplu de miri le-a cerut invitaților să vină la nuntă cu copaci… în loc de bani în plic. Mai exact, fiecare oaspete a pus într-o cutie de donație cât l-a lăsat inima, iar din banii adunați mirii au decis să planteze o pădure. Ideea aparține surorii miresei, care, alături de mai mulți specialiști, a ales terenul și puieții. Copacii vor fi plantați în luna noiembrie, atunci cand e timpul cel mai favorabil de a prinde rădăcini.

Tinerii Larisa și Jamie au făcut cunoștință acum cinci ani, pe când se aflau la muncă în Cipru. Recent, ei au decis să-și unească destinele, ea fiind moldoveancă, au ales să facă nunta în Republica Moldova, și nu oriunde, ci la o vinărie. Surprinzător, le-au cerut invitaților să nu vină cu bani în plic.

„Am primit un fel de reacție de nedumerire. Cum nuntă fără bani? Și atunci ca și soluție, eu am venit cu ideea hai să le permitem să ofere un cadou financiar simbolic pentru altceva. ”

Le-au propus oaspeților să le dăruiască o pădure, așa cum mirilor le place să petreacă mult timp în natură și îi preocupă problemele climatice. Astfel, fiecare invitat urma să doneze o suma de bani pentru a cumpăra puieți. Ideea aparține surorii miresei, care a și organizat toată afacerea.

„Am făcut-o cu o seară înainte de nuntă cu fiica mea de nouă ani. Ea a desenat copacii.”

După mai multe căutări, Jana Midoni a găsit un agent economic, care a identificat un teren agricol pentru plantare, dar și puieți.

„Plantarea unuii copac ar fi în jur de 100 de lei. Asta include și pregătirea terenului, plantarea, copacul și asigurarea că el se va prinde. Din banii colectați la nuntă care sunt în jur de 35 de mii vom planta aproximativ 350 de copaci.”

Atât mirii, cât și oaspeții au chefuit cu mai multă poftă, având în vedere că au făcut o faptă bună.

„Este o fâșie de pădure plantată cu suportul oaspeților la aceasta nuntă. Pentru Jamie și Larisa. Nu știu dacă vor fi numiți pădurar și pădureasă.”

„Pentru noi a fost o ocazie și un gest de a comunitatea locală. Este ceea ce ne-am dorit noi. Noi ne dorim foarte mult să participăm. Presupunem că plantarea va avea loc pe un interval mai lung de timp și vom avea oportunitatea să venim. ”

După serbare, soții s-au stabilit cu traiul în Marea Britanie. Încă nu știu dacă vor putea participa la plantarea copacilor, se întimpla din cauza restricțiilor de călătorie impuse de pandemie. În prezent, puieții sunt păstrați într-o pepeniera din regiunea transnistriană. Cu trei zile înainte de plantare, aceștia vor fi transportați în raionul Nisporeni, unde a fost identificat terenul. Acum toți oaspeții mai au o invitație – să vină să sădească copacii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram