image
Sursa foto: Leo Butnaru/facebook

Teo Chiriac este noul președinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova

Adunarea Generală a Uniunii Scriitorilor din Moldova a ales astăzi în fruntea organizației un nou președinte. Acesta este poetul Teo Chiriac, Maestru al Literaturii, laureat al Premiului Național, care în perioada 2010-2021 a deținut funcția de vicepreședinte al USM, informează Moldpres.

În buletinul de vot a fost înscrisă o singură candidatură. Pentru Teo Chiriac și-au exprimat votul 118 membri ai USM din cei 142 prezenți la adunare.

Teo Chiriac a declarat că este satisfăcut de faptul că, în condițiile de restricție legate de pandemie, conducerea USM a reușit să organizeze această adunare. „Le-am mulțumit celor prezenți care au dat legitimitate acestei adunări. Uniunea Scriitorilor nu va dispărea, așa cum consideră unii, ea va fi și mai puternică, și mai solidară. De fapt, imaginea Uniunii Scriitorilor din Moldova depinde de fiecare scriitor în parte. Mă voi strădui să fiu un președinte al tuturor”, a subliniat Teo Chiriac.

Potrivit sursei citate, unul dintre proiectele prioritare este publicarea Revistei Literare, organul de presă al USM.

Fostul președinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu nu a candidat în alegeri, deoarece, conform statutului USM, nu are dreptul că ocupe această funcție mai mult de două mandate, iar el a fost președinte al USM din 2010 până în 2021.

La aceeași adunare, au fost aleși membrii Consiliului Uniunii Scriitorilor din Moldova (15 persoane) și Comisia de cenzori (5 persoane).

În prezent, Uniunea Scriitorilor din Moldova numără 230 de membri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: