Mesajul Maiei Sandu la comemorarea a 20 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie: „Ne-a arătat cât de de fragilă este lumea în care trăim”

Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj în legătură cu comemorarea a 20 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie. Șefa statului spune că „lecția aceste zile spune că guvernele de astăzi trebuie să fie și mai solidare în fața pericolelor globale, pentru a asigura securitatea cetățenilor”.

Foto: UNIMEDIA
„Astăzi comemorăm victimele atentatelor teroriste, produse la 11 septembrie 2001 în Statele Unite ale Americii. Sunt douăzeci de ani în care mii de familii, din toată lumea, continuă să-și plângă morții. Aproape 3000 de oameni care în acea zi tragică au mers liniștiți la muncă sau în călătorie și sute de oameni care au murit ulterior, din cauza complicațiilor de sănătate provocate de azbestul toxic din clădirile ce s-au prăbușit.

Ziua de 11 septembrie 2001 ne-a arătat cât de interconectată, dar și cât de fragilă este lumea în care trăim. Lecția acestei zile ne spune că guvernele de astăzi trebuie să fie și mai solidare în fața pericolelor globale, pentru a asigura securitatea cetățenilor. Și că statul de drept, democrația și libertatea trebuie apărate zi de zi. Aceasta este temelia societății în care viața umană are prioritate”, se arată în mesajul președintei.

Americanii comemorează astăzi 20 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie. Atentatele care au schimbat lumea s-au soldat cu aproape 3.000 de morți și au determinat Statele Unite ale Americii să se angajeze într-un lung război în Afganistan pentru a-i alunga de la putere pe talibani care, la acel moment, găzduiau și îi protejau pe autorii atacurilor. 20 de ani mai târziu, Războiul din Afganistan, cel mai lung război al SUA, s-a încheiat cu retragerea trupelor americane și cu revenirea la putere a fundamentaliștilor, scrie digi24.ro


Pub