IGP a găsit „nuntașii”. Evenimentul cu focuri de armă a avut loc la Nisporeni, pe timpul lui Plahotniuc: „Imaginile abia acum au ajuns la noi”

Inspectoratul General al Poliției confirmă informația privind nunta cu focuri de armă din Moldova și vine cu detalii în acest sens. Potrivit IGP, evenimentul a avut loc acum 3 ani, în satul Vulcănești, raionul Nisporeni. La acel moment, poliția nu a fost solicitată, iar imaginile abia acum au ajuns la ofițeri. Precizările au fost făcute pentru UNIMEDIA de către șefa secției Comunicare și Protocol a IGP, Diana Fetco.

Foto: colaj

„Imaginile datează din aprilie 2018. Nunta a avut loc în satul Vulcănești din raionul Nisporeni. Poliția nu a fost solicitată la acea nuntă, iar imaginile abia acum au ajuns la noi. Ne-am autosesizat, am identificat toate persoanele și urmează să le audiem, pentru a stabili toate circumstanțele, dar și legalitatea deținerii acestor arme”, ne-a spus Fetco.

Imaginile de la nunta cu rafale de pistoale și pistoale-mitralieră Kalaşnikov, la care de întreținerea atmosferei s-a ocupat cântărețul Adrian Minune, au devenit virale în România. Polițiștii români au aflat că în Republica Moldova incidentul nu a fost verificat și nici nu s-a întocmit un dosar penal. Mai mult, nu ar fi vorba de un incident izolat, în Republica Moldova aceasta fiind o tradiție.


Pub