Lavrov, despre declarația lui Zelenski privind „un posibil război cu Rusia”: „Se simt ecourile KVN-ului”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a venit cu o reacție, după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că un război cu Rusia „este o posibilitate”. „Se simt ecourile KVN-ului”, a declarat Lavrov, scrie presa rusă.

Foto: ria.ru

„Reacția mea este negativă. Văd aici încă ecouri ale KVN-ului. Poate că în acest fel trebuie să câștige inimile alegătorilor, dar este trist dacă nu există altă cale", a spus Lavrov.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, vineri, că un război cu Rusia „este o posibilitate” și că își dorește să aibă o întâlnire de substanță cu Vladimir Putin.

Zelenski a fost întrebat la Summit-ul pentru Strategie Europeană de la Ialta dacă într-adevăr s-ar putea ajunge la o situație de „război total” între Ucraina și Rusia, în contextul anexării ilegale a peninsule Crimeea de către Rusia și a războiului cu separatiștii pro-ruși din estul țării.

„Cred că un astfel de război ar putea să izbucnească. E cel mai rău lucru care se poate întâmpla, dar există această posibilitate”, a spus Zelenski.


Pub