Dosarul Metalferos: Procuratura a scos sechestrul de pe bunurile imobile ce aparțin fostului director al întreprinderii, Alexei Țîmbrovschi
Procuratura Generală a scos sechestrul de pe bunurile imobile ce aparțin fostului director al întreprinderii „Metalferos”, Alexei Țîmbrovschi, anunțat în căutare. Anunțul a fost făcut de către președintele Asociației Patronale a Metalelor, Valentin Eșanu, într-un live pe facebook. Solicitată de UNIMEDIA, Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, ne-a confirmat că instituția a decis anularea sechestrelor aplicate anterior și a venit cu precizări în acest sens.
Foto: colaj

„Aici este un hotel foarte luxos, care aparține lui Alexei Țîmbrovschi, fost director care acum e dat în căutare. Am primit o informație că procurorii împreună cu regimul Plahotniuc - Andronachi de urgență scot de sub sechestru toate bunurile pe dosarul „Metalferos”. Asta înseamnă că acest hotel care valorează sute de milioane de lei chiar azi poate fi înregistrat pe o altă persoană ori poate fi gajat. Rugămintea mea către instituțiile statului este să intervină de urgență, nu dați voie ca procuratura să nu poată scoate sechestrul de pe hotelul acesta, ca să nu fie vândut”, a declarat Eșanu.

Acesta spune că în următoarele zile vor fi scoase de sub sechestru și alte bunuri ale altor figuranți din dosar. Este vorba despre Iurie Cecan, Vladimir Andronachi și Vlad Plahotniuc.

Maria Vieru ne-a spus că s-a decis ridicarea sechestrului, după ce s-a ajuns la concluzia că bunurile respective nu fac obiectul infracțiunii investigate în cadrul dosarului Metalferos.

„În rezultatul examinării plângerii depuse de două persoane terțe, care nu au statut de urmărit penal, Procuratura a decis anularea sechestrelor aplicate anterior atât pe bunurile acestora, cât și ale unei companii care la fel nu are statut de urmărit penal. Decizia a fost luată după ce s-a ajuns la concluzia că bunurile respective nu fac obiectul infracțiunii investigate în cadrul dosarului Metalferos. Prin urmare, Procuratura a anulat ca neîntemeiată aplicarea sechestrului pe bunurile persoanelor terțe, care, potrivit legii, nu puteau fi puse sub sechestru”, ne-a spus aceasta.

Alexei Țimbrovschi a condus SA „Metalferos” din iulie 2014 până în 2019.

În 2019, acesta alături de oamenii de afaceri, Nicolae Pelin și Iurie Cecan, figurau drept suspecți în dosarul Metalferos. Acesta figura ca suspect în dosarul evaziunilor fiscale și spălărilor de bani de la întreprinderea de stat „Metalferos”. Timp de cinci ani încasa un salariu anual de circa un milion de lei, fiind unul dintre cei mai bine plătiți manageri ai unei companii cu capital majoritar de stat.


Pub