Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Campania de promovare a vaccinării…

Campania de promovare a vaccinării în zonele rurale continuă: echipele mobile urmează să ajungă în alte șase raioane

Începând cu 14 septembrie, echipele mobile de informare a populației vor merge în raioanele Leova, Drochia, Sângerei, UTA Găgăuzia, Glodeni și Taraclia. În total, acestea vor ajunge în 24 de localități ale țării, pe parcursul a patru luni, potrivit Ministerului Sănătății.

Primele 6 raioane cu cea mai joasă rată de vaccinare, în care au ajuns echipele mobile de specialiști în sănătate publică și comunicare, prin intermediul „Autocarului Sănătății” în cadrul campaniei de informare a populației din zonele rurale, au fost Ștefan-Vodă, Anenii Noi, Cahul,  Briceni, Cantemir, Fălești și Nisporeni.

Aceștia au mers la Centre de Sănătate, prin localități și au discutat cu oamenii despre siguranța și eficacitatea vaccinurilor, au dezmințit miturile și au răspuns la întrebările legate de vaccinuri și vaccinare. Totodată, au fost desfășurate instruiri cu specialiștii din domeniul sănătății, asistența socială, educație, autorități publice locale, reprezentanți ai cultelor religioase, despre importanța vaccinării.

Cmpania de informare a populației din zonele rurale privind importanța și beneficiile vaccinării  a fost lansată la 4 august curent, este realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID 19 în R. Moldova” și are drept scop creșterea acceptabilității populației din zonele rurale de a se vaccina împotriva COVID-19. 

În prezent, în R. Moldova 722.421 persoane s-au vaccinat cu schema completă.