(foto) Pe peretele unui liceu din Fălești a apărut o pictură murală masivă care transmite mesajul diminuării discriminării de gen

FotoJet – 2021-09-11T145651.600

Ieri, 10 septembrie la Liceul „Mihai Eminescu” din Fălești, a avut loc evenimentul de lansare a picturii murale „Se poate și altfel. Fără stereotipuri”. Diminuarea stereotipurilor de gen este mesajul picturii care a fost realizată în cadrul unui proiect desfășurat la Fălești și Strășeni de UN Women și UNFPA în Moldova.

La eveniment, au participat profesori, elevi, funcționari locali și reprezentanți ai unor agenții ONU și ai Delegației UE la Chișinău.

Campania este realizată în cadrul unui program regional implementat de UN Women și UNFPA.

Primarul orașului Fălești, Alexandru Severin, s-a arătat încrezător că proiectul, în general, și pictura murală, în particular, va avea un impact pozitiv în comunitate sub aspectul educațional a tinerei generații.

Reprezentanta UN Women în Moldova, Dominika Stojanoska, a spus că, deși în Moldova unele aspecte au progresat în ceea ce privește accesul femeilor la conducere, mai e loc de bine în acest sens.

„Este important să fie promovată egalitatea de gen în sânul familiei, în societate și în țară per ansamblu. Ceea ce ne împiedică să ne dezvoltăm în mod egal sunt stereotipurile de gen”, a menționat Dominika Stojanoska.

Coordonatoarea de programe la Delegația UE la Chișinău, Victoria Neaga, a accentuat că pictura murală transmite un mesaj important și îi va ajuta pe elevi să înțeleagă că băieții și fetele trebuie să aibă șanse și oportunități egale.

Tabloul mural de la Fălești a fost realizat în cadrul programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”. În următorii doi ani la Strășeni și Fălești, vor fi derulate mai multe evenimente menite să contribuie la combaterea stereotipurilor și a violenței în bază de gen.

Un studiu realizat în Moldova arată că fiecare a șasea persoană consideră că femeia este cea care trebuie să aibă grijă de casă și familie. Asta în timp ce 85 % dintre bărbați cred că treburile casnice trebuie împărțite între ambii parteneri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente