fbpx

Orgasmul desfundă nasul, barba protejează de traume în timpul bătăilor, iar politicienii obezi ar fi corupți. Descoperiri care au obținut premiul Ig Nobel în 2021

Orgasmul desfundă nasul, barba protejează de traume în timpul bătăilor, iar politicienii obezi ar fi corupți. Acestea sunt câteva dintre studiile autorii cărora s-au aleg cu premiile Ig Nobel în 2021.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Premiile Ig Nobel reprezintă echivalentul Zmeurei de Aur, doar că în domeniul științei. „Învingătorii” sunt desemnați savanți sau pretinși cercetători, pentru cele mai trăsnite, ciudate sau inutile cercetări și realizări.

Așadar, în acest an premiul a fost oferit unui grup de savanți care a studiat impactul orgasmului asupra guturaiului. Specialiști din Turcia, Germania şi Marea Britanie au stabilit că respirația nazală este îmbunătățită după un raport sexual care a inclus orgasm ca atunci când sunt administrate preparate speciale.

Alt grup de cercetători, deținători ai premiului, au înaintat și studiat ipoteza potrivit căreia bărbații își cresc barba pentru a fi protejați de eventuale traumatisme în timpul conflictelor, conform The Guardian. Potrivit lor, chiar dacă nu va face față unei lovituri violente, barba va atenua impactul ei.

Un chimist a cercetat cum mirosurile eliberate de publicul cinematografic se schimbă când pe ecran este difuzată violență, momente comice sau când publicul se află în suspans. În același timp, alți specialiști, prin intermediul unui soft specializat, au aflat că politicienii obezi ar fi mai predispuși la acțiuni de corupție.

În domeniul fizicii premiul i-a fost oferit unui cercetător care a stabilit de ce pietonii se ciocnesc în mod constant, un marinar a fost „răsplătit” pentru metoda de eradicarea a gândacilor de pe submarine cu un insecticid organofosfat puternic, iar domeniul ecologic a fost „revoluționat” de stabilirea gamei de bacterii care trăiesc pe gumă de mestecat lipită de trotuare.

Amintim că anul trecut premiul în domeniul medicinei a fost oferit mai multor șefi de stat, pentru declarațiile pe care le-au făcut în contextul pandemiei și deoarece au folosit pandemia pentru „a învăța lumea că politicienii au mai mult efect asupra vieții sau morții oamenilor decât savanții și medicii”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button