fbpx

Se înnegresc rapid și nu reușești să le savurezi? Trucuri care te vor ajuta să păstrezi bananele cât mai mult

Bananele sunt fructe preferate de mulți, însă de cele mai multe ori nu reușim să le consumăm la timp și le găsim înnegrite în frigider. Să știți, însă, că există trucuri cu ajutorul cărora le putem păstra proaspete cât mai mult.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Trebuie să începem de la magazin. Atunci când alegem fructele, ar fi cazul să avem grijă ca acestea să fie verzui. Ele vor ajunge bune de consum în câteva zile, iar cele coapte bine trebuie mâncate în cel mult trei zile.

Când ajungem acasă, fructele trebuie scoase din pachet, pentru a nu grăbi procesul de coacere, potrivit libertatea.ro. Acesta poate fi continuat la temperatura camerei, însă trebuie evitată căldura directă și lumina solară, iar spațiul unde se află ar trebui să fie bine-ventilat și răcoros.

Dacă păstrăm bananele departe de alte fructe, procesul de coacere va fi mai lent. Totodată, se recomandă să înfășurăm tulpina bananelor pentru a le păstra mai mult timp. Bananele coapte pot fi congelate, însă nu este recomandat să fie dezghețate, apoi puse din nou la gheață. Așadar, atenție la porții, iar dacă fructele au devenit prea coapte, oricând putem prepara smoothie, checuri, clătite sau alte delicii.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button