/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Așternut recent, o parte din asfaltul de pe aleile din parcul „La Izvor” din Capitală a cedat

missing
11 septembrie 2021, ora 12:57

Așternut recent, o parte din asfaltul de pe aleile din parcul La Izvor din Capitală a cedat. Pe o porțiune din zona stadionului au apărut crăpături și denivelări. Oamenii care se plimbă des pe acolo spun că reparația a fost făcută de mântuială. În replică, pretorul sectorului Buiucani afirmă că fisurile au apărut după ce, pe această porțiune au circulat mașinile de mare tonaj. Acesta dă asigurări că porțiunea avariată va fi reabilitată în două zile, din banii agentului economic.

Crăpături și denivelări. Asta am găsit, astăzi, pe o porțiune recent asfaltată în preajma stadionului din parcul „La Izvor”, din cartierul Sculeanca. Trecătorii ne-au spus că se plimbă des pe aici, iar problema a apărut după ploile puternice pe care le-am avut în această vară.

„Aici nu e mult de refăcut. Ori nu le-a ajuns asfalt, ori l-au pus rău.”

Oamenii spun că deja s-au obișnuit cu lucrările făcute de mântuială, dar și că au observat mai multe abateri în pavajul nou așternut.

„În fiecare zi vin la acest iaz și observ aici nereguli.”

„Așa-i calitatea. Fac și peste un an doi trebuie să facă reparație. Bine că așa ceva au făcut. Mergeam aici cu nepoțeii și se împiedicau cu trotineta.”

„Eu cred că crăpăturile sunt ultima problemă care este aici. Trebuie să facă curățenie. De exemplu erau cadavre în apă.”

În replică, pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, ne-a spus că pe trotuarul renovat au trecut mașini de mare tonaj, asta deși automobilele speciale au o cale de acces aparte. Acum muncitorii lucrează la construcția unui teren de tenis.

„Au mers cei care construiesc terenul de tenis cu mașini mari. În două zile va fi remediat.”

Parcul La Izvor din cartierul Sculeni a început să fie reabilitat primăvara trecută, iar astăzi pretorul sectorului ne-a dat asigurări că lucrările se vor încheia până la sfârșitul acestei luni. În iulie, pe internet au apărut mai multe fotografii cu plăcuțele din gresie deteriorate lângă havuzul, care a fost construit de la zero în zona parcului. Pentru lucrări, iluminat, dar și mobilier primăria a alocat circa 19 milioane de lei din bugetul muncipal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram