/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ În pas cu noile tehnologii! Pensionarii din Răzeni se plimbă pe ulițele satului pe scutere sau trotinete electrice

missing
11 septembrie 2021, ora 14:54

Pe trotinete electrice sau cu scutere. Așa circulă, mai nou, unii pensionari din Răzeni, raionul Ialoveni care țin pasul cu noile tehnologii și folosesc acest tip de transport pentru plimbările pe ulițele satului. Oamenii spun că scuterele sau trotinetele sunt o salvare pentru ei, astfel că acum, drumul până la biserică sau primărie nu mai este atât de istovitor.

„Este foarte comodă, m-am deprins, fără dânsul îs ca fără aier. Mai ales de la serviciu când ridic dealul și mai ales vara e cald, mi-e tare de folos.

Faceți cunoștință! Ea este Valentina Cebanu din satul Răzeni, raionul Ialoveni, iar mai nou circulă pe ulițele satului cu un scuter. Femeia spune că și-a cumpărat mijlocul de transport după ce l-a văzut la vitrina unui magazin, iar drumul de la serviciu și până acasă nu mai este atât de istivitor pentru ea.

„Dacă-s o doamnă, pot să merg cu el și în rochie, nu-i înaltă, am socotit că-i comod, n-are viteză mare și-i lucrul meu. Mai sunt doamne care au trotinete cu patru roți, cu trei roți, numai eu îs cu două.”

Iar pe doamna Ana Tcaci am găsit-o trebăluind prin curte, în timp ce scuterul era pus la încărcat. Femeia afirmă că nu i-a fost greu să se acomodeze cu noul mijloc de transport mai ales că este șoferiță.

„Am venit de la o cumătră că am fost și am cumpărat niște coarne și deja era descărcată și zic ia s-o pun la încărcat.”

Femeia mai spune că scuterul i-a fost cumpărat de către copii, iar întreținerea lui o costă aproximativ 100 de lei pe lună.

„Cu dânsa mi-e mai comod și mi-e ca o mână de ajutor. E ca un gând, numai m-am suit și m-am dus. – Da vă uitați și prin oglinzi sau nu? – Da, sigur. – Văd că aveți și vestă specială? – Sigur. Dacă vine din urmă și mă lovește? Eu și seara câteodată ies și se vede deaceea și o port.”

Scuterul o scutește de durerile de picioare și pe această femeie.

„- Vă simțiți cumva confortabil cu ea? – Foarte confortabil, foarte. Până la farmacie, până la magazin, pot să mă duc și până la cimitir la soț și să mă întorc înapoi. 15 km pe oră pe o distanță de 50 de km.”

Femeia spune că, de la început i-a fost destul de dificil să se deprindă cu noul tip de transport.

„Mulți care mă vad zic: Doamna Galina ce bine cum vă deplasați, am să-mi iau și eu, nu știu ce, da cât costă…Iaca eu o pornesc așa, s-a aprins lumina, eu mă pornesc așa, acuș o întorc… pot să dau viteza mai mare, am oprit, pot să dau înapoi dacă vreau.”

Satul Răzeni are aproximativ 7000 de locuitori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram