/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ O curte de la Buiucani arată ca după război din cauza unor lucrări care nu au fost duse la bun sfârșit

missing
11 septembrie 2021, ora 20:49

O curte din sectorul Buiucani arată ca după război, după ce lucrările începute de ceva timp nu au fost duse la bun sfârșit. Pentru că echipa de muncitori a plecat, locatarii au început să-și pună întrebări de ce zona arată și mai rău decât înainte. Mai ales că șanțul săpat și lăsat descoperit este un pericol pentru copii și persoanele în etate. De partea cealaltă, pretorul sectorului susține că lucrările se desfășoară conform graficului, iar de luni muncitorii vor reveni pe șantier.

„După cum vedeți aici este trotuar, da? Cum poți să mergi aici? Jumătate de metru aici este diferența de la pământ până la trotuar.”

Gheorghe Dabija este unul dintre locatarii unui bloc de pe strada Pelivan,( aflat la intersecție cu Ion și Aldea Teodorovici,) care sunt nemulțumiți de modul în care arată acum curtea și intrarea în clădire. Bărbatul este indignat că, deși autoritățile au început lucrări de amenajare, nu le-au terminat, iar astfel zona arată dezastruos.

„O lăsat murdărie, după cum vedeți dumneavoastră, copii se împiedică, cad jos, au fost cazuri, nu pot să se joace pe aici. Copacii, cum spune mătușa Valentina, i-au rupt și așa și i-au lăsat.”

Locatarii spun că lucrările au început câteva săptămâni. După ce lucrătorii au plecat, au lăsat trotuarul într-o stare chiar mai rea decât a fost până la reparație, se plâng ei. Greu le este copiilor, dar mai ales bătrâniilor care nu prea au pe unde trece, din cauza șanțului lat de jumătate de metru, lăsat descoperit.

„Este destul de greu să te plimbi pe aici cu copiii, pentru că este totul în gropi, îți faci griji ca copiii să nu cadă, să nu se accidenteze. Când aici mai erau și munți cu pietre, ei se urcau pe ele, era greu să-i alungi, mereu trebuia să vii și să-i iei de aici ca să nu se accidenteze. În general aici sunt multe pericole, pentru că peste tot, acolo este grapă, acolo canal, aici trotuar, acolo pământ, erau ploi, cu căruciorul aici nu treci.”

„Eu mi-am dus nepoțica la grădiniță, a fost imposibil să treci pe la noi prin curte. Aici un om sănătos greu trece, dar o bătrânică cu mult mai greu.”

„Noi să trecem nu putem, nici din partea mașinilor și nici din cauza drumului.”

„Să mergi nu poți pe aici, nici chiar până la scaun, dar la noi aici trăiesc mulți bătrâni.”

Oamenii nu au stat cu mâinile în sân. S-au adresat la pretura Buiucani, dar li s-ar fi răspuns că sunt chestiuni mai importante de rezolvat și nu au putut să le spună când vor fi reluate lucrările din curte.

„Probabil este vreo lună de zile de când s-au început lucrările și ne-au lăsat așa, fără niciun răspuns, când discutăm cu ei, se întorc cu spatele și pleacă.”

Locatarii au necazuri și din cauza mașinilor care trec pe aici sau sunt parcate.

„Aici când merg mașini este imposibil să respiri, trebuie să-ți pui o mască ca să poți să treci pe drumul acesta.” (RU) „La noi curtea a fost într-o stare normală, nu înțeleg de ce trebuia să faci aici săpături, în general nu înțeleg.”

De partea cealaltă, pretorul sectorului Buiucani a declarat pentru TV8 că lucrările vor fi reluate de luni și asta pentru că echipa de muncitori s-a mutat într-un cartier alăturat.

„Săptămâna trecută am finalizat instalarea bordurilor dintr-o curte de pe strada Ghibu 2. Acum aici, este o curte foarte mare, urmează să fie amenajate numai în ograda asta peste 50 de locuri de parcare, am evacuat peste 20 de garaje.”

Pretorul a mai precizat că lucrările urmează graficul stabilit în cazul acestui proiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram