Horeca cere clarificări la CNESP privind modul de verificare a testelor și certificatelor de vaccinare anti-Covid

Asociația MĂR, organizație a reprezentanților din domeniul Horeca, cere clarificări de la autorități din sănătate privind modul de realizare a ultimelor decizii ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP).

Foto: Fb/ MĂR

„Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a declarat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pe perioada 10 septembrie – 30 octombrie 2021.

În acest sens, venind cu o serie de noi restricții pentru cluburile de noapte și “ringurile de dans”, accesul oaspeților fiind doar pe baza documentației Covid-19.

De asemenea, autoritățile din domeniul ordinii publice și apărării naționale vor intensifica supravegherea respectării de către persoanele fizice și juridice a măsurilor de prevenire și control al infecției Covid-19.

Ținem să menționăm că, hotărârea CNESP nu prevede o instrucțiune, fie un mecanism de implementare a procesului de prezentare a documentației Covid-19 de către consumatori și nici procedura de control din partea instituțiilor cu funcție de control. Cu atât mai mult, prin prevederile generale „club de noapte” și „ring de dans” nu este clar, care tipuri de unități de alimentație publică vor fi supuse verificărilor sau care din activitățile din cadrul acestora.

Asociația MĂR va continua dialogul cu autoritățile pentru a oferi cât mai multă claritate și predictibilitate sectorului Horeca”, arată postarea publicată pe pagina de Facebook a Asociației.

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a anunțat că în urma instituirii stării de urgență, din 11 septembrie, accesul la evenimentele atât în aer liber, cât și în spațiile închise va fi posibil doar prin prezentarea certificatului de vaccinare sau testului la Covid.


Pub