Principală  —  IMPORTANTE   —   Proiectele de reabilitare a drumurilor…

Proiectele de reabilitare a drumurilor finanțate de BERD, discutate în cadrul întrevederii dintre prim-ministra Gavrilița și șefa BERD în R. Moldova

Foto: Guvern

Proiectele investiționale finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care sunt în derulare în sectorul public, în special, proiectele de reabilitare a drumurilor și proiectul de reabilitare a infrastructurii feroviare au fost discutate vineri, 10 septembrie, în cadrul întrevederii dintre prim-ministra, Natalia Gavrilița, și șefa biroului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în R. Moldova, Angela Sax.

„La fel, au fost discutate proiectele legate eficiența energetică, reabilitarea rețelelor de transport electric și interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România”, anunță reprezentanții Executivului printr-o notă informativă.

Totodată, s-a convenit ca echipele de la Guvern și de la BERD să revadă conceptele proiectelor și studiile de fezabilitate aferente pentru a putea lua decizii corecte cu privire la acordarea unor proiecte și acorduri noi.

„Au fost analizate și prevederile viitorului proiect de management a deșeurilor solide care vine să contribuie la îmbunătățirea serviciilor în acest domeniu la nivel național”, se mai arată în nota informativă.

Pe final s-au adus în discuție detaliile participării ambelor părți în cadrul Consiliului de Directori a BERD, un eveniment online de două zile, care înlocuiește înlocuiește tradiționala vizită de consultare a consiliului spre sfârșitul strategiei de livrare a BERD în țările de operațiuni.