17:06:27 16.04.2024
Stiri

FOTO // Peste jumătate de MILION de oameni au vizitat vara „Orheiland”, parc construit la inițiativa lui Ilan Șor. Sezonul estival la cel mai mare parc de distracții din R. Moldova continuă, cu respectarea măsurilor anti-COVID-19

Actualitate 10.09.2021 11:34 Vizualizări1447 Autor: Ziarul National
FOTO // Peste jumătate de MILION de oameni au vizitat vara „Orheiland”, parc construit la inițiativa lui Ilan Șor. Sezonul estival la cel mai mare parc de distracții din R. Moldova continuă, cu respectarea măsurilor anti-COVID-19


Sute de mii de copii din republica noastră, dar și din străinătate, care au vizitat în această vară „Orheiland”, cel mai mare parc de distracții din R. Moldova și din regiune, construit la inițiativa lui Ilan Șor, au avut parte de amintiri și momente de neuitat, a declarat directorului „OrheiLand”, Igor Druță.

Potrivit unui comunicat de presă, în vara care s-a încheiat de curând, dar și în prezent, toate drumurile duc la „Orheiland”, cea mai populară destinație din R. Moldova. Pentru adulți, o zi petrecută în acest parc de distracții este o ocazie de a-și regăsi copilul din interior, iar pentru copii - o experiență de neuitat. Și asta pentru că, spun vizitatorii, „Orheiland” garantează trăiri unice, emoții feerice, magice și, indiferent de vârstă, te simți ca într-un basm.

„Am venit de la Tiraspol. Este foarte frumos aici, tot ce a fost construit în acest parc a fost gândit special pentru copii, este accesibil, este foarte bine”, a spus o vizitatoare a parcului.

O altă locuitoare din orașul Tiraspol a spus: „E super aici! Sunt încântată de tot ceea ce văd. Noi, adulții, ne bucurăm ca niște copii de toate echipamentele de distracție”.

„Bravo! Bravo! Bravo! Este foarte bine, frumos, spațios, peste tot este foarte curat. Deși e aglomerație, nu simți asta, pentru că totul este bine organizat. Și lacul mi-a plăcut foarte mult. Le mulțumesc tuturor!”,a menționat o femeie.

„Sunt de la Căușeni, am venit pentru prima oară aici. În Moldova nu mai este un astfel de parc de distracții și mai ales gratuit. Cele cu plată nu sunt atât de interesante”, a afirmat o adolescentă.

„Am venit de la Comrat, de la 150 de kilometri distanță. Am fost de mai multe ori și vom veni ori de câte ori vom avea ocazia. Noi, părinții suntem foarte bucuroși, atât timp cât copiii noștri sunt fericiți”, a menționat un tată.

„Este atât de fain și de bine aici atât pentru copii, cât și pentru adulți. Ar fi bine ca astfel de parcuri să fie cât mai multe în Moldova”, a spus o locuitoare a municipiului Bălți.

„Am venit prima oară, dar nu și ultima. Suntem de la Ungheni și intenționăm să venim aici în fiecare weekend”, a spus un tată.

Potrivit directorului „OrheiLand”, Igor Druță, în perioada iunie – august, parcul de distracții a fost vizitat de aproximativ 600 000 de oameni. În zilele de lucru, aproximativ 5 000 de persoane își petrec timpul liber la „Orheiland”, iar în zilele de weekend – până la 10 000 de oameni.

„În prezent, la „OrheiLand” sunt 23 de echipamente de distracție, care atrag ca un magnet mii de copii și adulți, în fiecare zi. Accesul la toate atracțiile este gratuit. Ne bucurăm nespus că tot mai mulți oameni preferă să vină la „Orheiland”, pentru a se distra. Sperăm că sezonul estival va avea o durată cât mai mare”, a afirmat Igor Druță.

Având în vedere evoluția nefavorabilă a pandemiei de coronavirus, creșterea numărului de cazuri de infectare și agravarea acestora și ținând cont de hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, reprezentanții administrației parcului „Orheiland” susțin că întreprind toate măsurile anti-COVID-19. Vizitatorii parcului sunt rugați să poarte măști de protecție și să păstreze distanța de cel puțin un metru.

Cel mai mare parc de distracții din Moldova, „OrheiLand” a fost inaugurat în 1 iunie 2018, fiind unul din cele mai populare proiecte lansate la inițiativa primarului orașului Orhei de atunci, deputatul Ilan Șor. Liderul Partidului „ȘOR” susține că este mândru căa reușit să transforme orașul Orhei într-un loc al familiei și copilăriei fericite.

„Zeci de mii de adulți și copii din țara noastră au vizitat „Orheiland”, în această vară. Parcul reprezintă o soluție și o salvare pentru cei care nu își permit o vacanță în străinătate sau pentru cei care au fost afectați de restricțiile legate de pandemia de COVID-19. Zona este una civilizată, cu plajă amenajată, distracții pe apă, atracții, terenuri de joacă și de sport, unde totul este gratuit, fapt ce a permis ca mii de familii să aibă o vacanță plină. Mai ales cele cu venituri modeste. Pentru mine și echipa mea, „Orheiland” este un proiect social despre egalitate, în primul rând. La „Orheiland” nu se face diferența între statut și venituri”, a declarat Ilan Șor, citat de un comunicat de presă al formațiunii pe care o conduce.

Anul acesta, startul sezonului estival la „Orheiland” a fost dat în 6 iunie. Copii din toate colțurile țării au fost întâmpinați de către animatori și personaje din desenele animate îndrăgite. Oaspeții sunt așteptați la „Orheiland” în fiecare zi. Luni, parcul activează între orele 16:00 și 22:00, iar de marți până duminică - de la ora 10:00 până la 22:00. Potrivit administratorilor parcului „Orheiland”, finalul acestui sezon estival se va încheia, cel mai probabil, în luna octombrie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md