13:54:03 25.04.2024
Stiri

ONU reclamă brutalitatea extremă a talibanilor împotriva protestelor pașnice: Manifestanții sunt împușcați, biciuiți sau loviți cu bâte

Actualitate 10.09.2021 14:47 Vizualizări1206 Autor: Ziarul National
ONU reclamă brutalitatea extremă a talibanilor împotriva protestelor pașnice: Manifestanții sunt împușcați, biciuiți sau loviți cu bâte


Intervențiile talibanilor împotriva protestelor pașnice din Afganistan sunt tot mai violente, spune ONU – fundamentaliștii folosesc arme de foc, bâte și bice împotriva protestatarilor, iar până acum, patru oameni au fost uciși, relatează Reuters.

Ravina Shamdasani, purtătoarea de cuvânt a agenției pentru drepturile omului de la ONU, spune că a primit rapoarte care arată că talibanii procedează în manieră extrem de violentă împotriva persoanelor care participă la proteste, inclusiv prin percheziții din ușă în ușă.

Jurnaliștii se confruntă de asemenea, cu intimidări, iar unul dintre cei reținuți și bătuți cu sălbăticie în arest a fost amenințat verbal cu decapitarea.

Anterior, guvernul talibanilor, recent format, a interzis demonstrațiile care nu au aprobare oficială.

În primul decret emis de Ministerul de Interne al grupării islamiste, condus de Sirajuddin Haqqani, căutat de FBI pentru terorism, talibanii i-au avertizat pe oponenți că trebuie să obțină permisiune înainte de orice protest, altfel se vor confrunta cu „consecințe legale severe”.

Interdicția formală emisă miercuri vine după confruntări violente și uneori letale între gruparea islamistă și manifestanții antitalibani din mai multe orașe. Femeile au fost deseori în fruntea protestelor.

Marți, talibanii au deschis focul pe străzile din Kabul în încercarea de a opri o demonstrație a opozanților, conform jurnaliștilor occidentali aflați încă în capitala afgană. Talibanii au tras 10 minute non-stop pe străzile din Kabul, într-un haos generalizat, transmite digi24.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md