(FOTO) Cea mai mare colecție de artă, scoasă la vânzare după un divorț! Se estimează la peste 600 de milioane de dolari

10 Sept. 2021, 11:23
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
10 Sept. 2021, 11:23 // Au Bani //  MD Bani

Colecția de artă de sute de milioane de dolari a magnatului imobiliar din New York, Harry Macklowe, și a soției sale Linda se află pe piață de aproape trei ani, scrie CNN. Valoarea acesteia se estimează la peste 600 de milioane de dolari și este considerată „cea mai mare valoare estimată vreodată pentru o colecție care va fi scoasă la licitație”.

Potrivit Sotheby’s, colecția cuprinde de 65 de lucrări, printre care opere semnate de Pablo Picasso, Andy Warhol, Alberto Giacometti, Jeff Koons, Mark Rothko și Cy Twombly.

„Este o colecție care nu a fost niciodată mutată (sau) atinsă”, a declarat Grégoire Billault, președintele departamentului de artă contemporană al casei Sotheby’s, în cadrul unui eveniment de presă. „Destul de des, atunci când avem colecții de vânzare, o mare parte din ele au fost deja vândute sau unele (opere) sunt date muzeelor; altele sunt dăruite unor membri ai familiei.”

Cum au ajuns cei doi să colecționeze artă?

Potrivit informațiilor, soții Macklowes s-au căsătorit la 20 de ani, în 1959, și de atunci și-au adunat împreună toate bunurile substanțiale, printre care un apartament de 72 de milioane de dolari, o ambarcațiune și mai multe proprietăți comerciale. Ei au început să colecționeze tablouri imediat după ce s-au căsătorit.

Întrucât nu putea stabili cum exact se pot împărți lucrările, judecătorul a decis ca colecția să fie vândută, iar banii să fie împărțiți între cei doi soți.

Conform Artnet, comerciantul de artă desemnat, Michael Findlay, a amânat decizia anul trecut din cauza epidemiei, care a determinat o luptă între casele de licitații Sotheby’s, Christie’s și Phillips pentru a scoate colecția pe piață.

Ce conține colecția de artă?

Printre alte piese se numără ”Nine Marilyns” a lui Warhol (una dintre renumitele serigrafii în serie ale artistului pop cu Marilyn Monroe), un tablou Rothko definitoriu și o sculptură de Picasso menită să comemoreze poetul francez Apollinaire, pe lângă Giacometti.

Înainte de vânzarea inițială, care va avea loc în noiembrie la New York, unele dintre lucrările din această colecție remarcabilă vor fi expuse la Taipei, Hong Kong, Los Angeles, Londra și Paris. Secțiunea și vânzările finale vor avea loc în luna mai a anului următor.

În cursul unui eveniment de presă virtual care a anunțat joi vânzarea, Charles Stewart, directorul executiv al casei Sotheby’s, a numit-o „una dintre cele mai semnificative și de calitate muzeală colecții de artă modernă și contemporană care au ajuns vreodată pe piață”.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău