Participă la un program de evenimente culturale și activități de educație artistică

Foto: colaj #diez

Participă gratuit la programul public Periferii în Tranziție, care constă într-o serie de evenimente culturale printre care expoziții, prezentări, discuții cu artiști, ateliere, lecții și alte evenimente.

În cadrul ediției din acest an va fi cercetată tema transformării spațiilor publice din Chișinău, Dubăsari și Râbnița, ce s-au petrecut de-a lungul ultimelor trei decenii, problemele de ecologie și de depopulare a regiunii noastre, dar și să găsim puncte de legătură cu tema generală a proiectului – periferia.

Proiectul servește, de asemenea, în calitate de platformă pentru restabilirea și dezvoltarea legăturilor între comunitățile culturale de pe ambele maluri ale Nistrului, creând premise pentru noi colaborări – o soluție viabilă în lipsa căilor de comunicare și dialog, ținându-se totodată cont de situația actuală de criză în care se regăsește sectorul cultural independent din Republica Moldova. Programul de activități al acestuia vine să complementeze curriculumul universitar de educație artistică prin sesiuni de informare, seminare interactive și ateliere tematice de lucru practic, o expediție de cercetare de-a lungul râului Nistru și un program cultural accesibil publicului larg.

Începând cu luna aprilie, au avut loc mai multe ateliere și activități tematice, experiența din cadrul cărora o va fi împărtășitp în cadrul întâlnirilor ce urmează. Astfel, comunitatea culturală de pe ambele maluri ale Nistrului și publicul larg sunt invitați să viziteze evenimentele culturale din cadrul proiectului, care vor continua până în luna octombrie 2021.

Sunteți invitați să accesați programul public Periferii în Tranziție.

Participarea în cadrul tuturor activităților proiectului este gratuită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente