(video) Elon Musk: “Tesla Model S Plaid a bătut Porsche Taycan pe Nurburgring”

Însuşi Elon Musk anunţă printr-o postare pe Twitter că noua Tesla Model S Plaid a devenit cel mai rapid electromobil produs în serie de pe Nurburgring!

A făcut un tur complet de 20,832 km în 7 minute şi 35,579 secunde, iar cel de 20,6 km în 7 minute şi 30,909 secunde. Viteza maximă pe cel mai lung segment drept a ajuns la aproximativ 270 km/h.

Anterior, din august 2019, timpul record printre maşinile electrice produse în serie era deţinut de un prototip al modelului Porsche Taycan Turbo, care a arătat un rezultat doar pentru varianta scurtată a circuitului – 7 minute şi 42 de secunde.

Iar în septembrie 2019, un prototip Model S Plaid a putut bate timpul lui Taycan – 7 minute şi 20 de secunde – doar că atunci Tesla a spus că vrea să o facă din nou.

Să nu uităm în context că Porsche mai are în gamă modelul mai puternic şi mai dinamic Taycan Turbo S şi astfel nu este exclusă o revenire pe circuitul german pentru o revanşă.

Apropo, cu ocazia anunţului despre record, şeful Tesla a declarat că în viitorul apropiat urmează a fi lansată o versiune modificată sau un pachet de opţiuni pentru Model S Plaid, unul care va include suprafeţe şi elemente aerodinamice suplimentare, mecanisme de frânare cu discuri din carbon şi anvelope de circuit.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/