(video) Premieră mondială: Noua generaţie Subaru WRX

Subaru Corporation a dezvăluit în această seară în premieră mondială, iniţial în specificaţie americană, noua generație a modelului legendar WRX, a cincea în cei aproape 20 de ani de istorie!

Caracteristici cheie:

  • Şi acest model a fost transferat pe noua platformă SGP – Subaru Global Platform. Oferă o îmbunătățire substanțială de performanță de rulare și manevrabilitate datorită rigidității crescute a șasiului și a unei înălțimii scăzute a centrului de greutate.
  • Platforma, acum cu construcție completă a cadrului interior și o utilizare sporită a adezivilor structurali, oferă o creștere cu 28% a rigidității globale la torsiune și o creștere de 75% a rigidității punctului de montare a suspensiei. O cursă mai lungă a suspensiei crește stabilitatea vehiculului și aderența laterală pe suprafețe inegale. Bara stabilizatoare posterioară, montată acum direct pe corp (față de cadru), funcționează mai eficient și contribuie la o reducere a ruliului în viraje.
  • Suspensia a fost reglată pe circuite pentru o experiență de conducere captivantă. Geometria optimizată a suspensiei frontale reduce decalajul de masă, iar un nou sistem de servodirecție electrică cu două pinioane separă arborele asupra căruia acţionează şoferul de cel asistat de micul motor.
  • Este echipat cu anvelope de vară performante, cu jante din aliaj de 17 sau 18 inci și frâne cu disc ventilate în spatele lor.
  • Sub capotă are un nou boxer turbo de 2.4 litri şi cu patru cilindri, care produce 275 CP la 5.600 rpm şi 350 Nm între 2.000-5.200 rpm. Cilindreea crescută, împreună cu un turbocompresor echipat cu supape air bypass şi un westgate controlat electronic, sporeşte capacitatea de reacție și accelerația.
  • Fără doar şi poate dispune de AWD marca Subaru Symmetrical All-Wheel Drive şi un sistem de vectorizare a cuplului Active Torque Vectoring. Caracteristicile dinamice nu sunt disponibile pentru moment.
  • Cutia de viteze poate fi una manuală cu 6 trepte, care a fost echipată cu rapoarte de transmisie optimizate și rafinată pentru o calitate mai bună a schimbului, fie una automată Subaru Performance Transmission, care oferă un schimb mai rapid cu până la 30 la sută (din a doua în a treia treaptă) și downshift-uri cu 50% mai rapide (invers).
  • Transmisia automată mai încorporează un control adaptiv al schimbării, care poate răspunde rapid pentru a efectua downshift-uri potrivite cu turaţiile care se schimbă sub frânare, pentru a menține raportul ideal prin viraje și pentru a răspunde mai rapid la ieșirea din curbe.
  • Funcționarea motorului și cutiei automate poate fi adaptată preferințelor șoferului, cu trei setări diferite pentru SI-Drive Performance Management System. Pentru o implicare suplimentară a șoferului, un mod manual al cutiei de viteze, cu 8 trepte, poate fi accesat cu ajutorul padelelor din spatele volanului. Iar un răcitor de lichid de transmisie extern disponibil sporeşte durabilitatea și capacitatea în condiții solicitante.
  • Noul WRX are un corp cu un design widebody. Farurile sunt LED, iar stopurile din spate sunt proiectate pentru a străluci cu un aspect care amintește de magma vulcanică. Aripile frontale sunt acum fabricate din aluminiu, ceea ce reduce greutatea totală a vehiculului cu 2.26 kg. Capota conţine în mod tradiţional o priză de aer.
  • O priză de aer este acum integrată în bosajele frontale, micşorând ascensiunea punţii frontale și la o stabilitate de conducere mai mare. O altă priză de aer adăugată de fiecare parte a barei de protecție posterioare reduce oscilația corpului datorită aerului prins în spatele barei de protecție.
  • Pasajele roților și ornamentele inferioare prezintă o textură aerodinamică care reduce rezistența la aer. Sub partea din față a vehiculului, motorul acoperit prezintă, de asemenea, aceeași textură aerodinamică și îl mărește cu o geometrie care canalizează fluxul de aer pentru a crește forța de apăsare în partea frontală.
  • Un interior negru cu cusături roșii contrastante și accente de model din fibră de carbon comunică capacitățile de performanță ale vehiculului. Volanul are o latură inferioară plată, este învelit în piele, are comutatoare integrate pentru sistemul audio, recunoaștere vocală și controlul EyeSight. 
  • SUBARU STARLINK oferă o experiență integrată a cabinei, permițând șoferului să controleze divertismentul și setările vehiculului printr-un ecran tactil mare, vertical, de 11.6 inci. Atât sistemul Multimedia Plus, cât și Multimedia Plus cu navigaţie, oferă un ecran divizat, o premieră pentru Subaru.
  • Noul Subaru WRX oferă un sistem audio Harman Kardon cu 11 difuzoare şi cu un amplificator de 504 W, cu tehnologii GreenEdge şi Clari-Fi.
  • Un nou model de echipare de top GT aduce pe model amortizoare controlate electronic, care pot adapta performanța dinamică la preferințele șoferului cu setări Confort, Normal și Sport. Noul Drive Mode Select oferă opțiuni suplimentare pentru a configura senzația de direcție, setările amortizoarelor, setările SI-Drive și multe altele, cu până la 430 de opțiuni de personalizare diferite.
  • Exclusiv pentru echiparea GT sunt şi noile scaune Recaro înfășurate într-o tapiţerie neagră Ultrasuede cu cusături roșii contrastante și sigla Recaro. Cel al şoferului este reglabil electric în opt direcţii.
  • Modelul WRX GT are, de asemenea, jante exclusive din aliaj de aluminiu de 18 inci, cu finisaj gri mat, asociat cu anvelope performante de vară 245/40 R18.
  • Standard pe WRX GT mai este tehnologia EyeSight Driver Assist Technology ce include Advanced Adaptive Cruise Control şi Automatic Emergency Steering.

Noul model va fi disponibili la dealerii americani de la începutul lui 2022.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/