Organizațiile neguvernamentale se pot înregistra ca beneficiare ale mecanismului de 2%. Care este procedura

Irina Odobescu
10/09/2021
Captură: 2procente.info

Organizațiile neguvernamentale se pot înregistra în luna septembrie la Agenția Servicii Publice (ASP) pentru a fi incluse în lista beneficiarilor mecanismului 2%. Cererea poate fi depusă fizic la ASP sau semnată electronic. 

Cererea completată pe suport de hârtie poate fi depusă fizic la sediul ASP din Chișinău, str. A. Pușkin 47. În cazul în care este semnată electronic, trebuie să fie expediată prin e-mail la adresa [email protected]. Modelul de cerere poate fi accesat  aici.

În cazul în care organizația corespunde tuturor cerințelor privind desemnarea procentuală, ASP va include organizația în lista beneficiarilor mecanismului 2%. ASP vă va informa și în cazul în care cererea este incompletă sau conține anumite erori. Organizația va avea la dispoziție 10 zile pentru a corecta sau completa informațiile.

Organizațiile societății civile care au fost înregistrate anterior ca beneficiare ale mecanismului de desemnare procentuală nu trebuie să depună o nouă cerere. Acestea trebuie doar să verifice dacă nu au datorii la bugetul public național. Mai multe despre mecanismul 2% puteți afla pe adresa web 2procente.info.

Pentru a susține activitatea Centrului de Investigații Jurnalistice (CIJM), redirecționați 2% din impozitul dumneavoastră pe venit către CIJM indicând in declarația pe venit Codul nostru fiscal  1019620008889.

Mecanismul 2% este procesul în care persoanele fizice plătitoare de impozite direcţionează 2% din suma impozitului pe venit obţinut în anul precedent, către organizaţiile neguvernamentale care acţionează în interes public şi către entitățile religioase.

Irina Odobescu
10/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii