‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleTrainingurile de educație financiară organizate de UCIP IFAD continuă

Trainingurile de educație financiară organizate de UCIP IFAD continuă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În cadrul Programului de educație financiară „Investește în viitorul tău”, UCIP IFAD, în parteneriat cu Fundația „OK” și Camera de Comerț și Industrie, deja de 3 luni desfășoară traininguri de educație financiară pentru adulți în mai multe raioane ale Moldovei.

Subiectele au fost selectate, în baza analizei necesităților grupurilor țintă, astfel încât să asigure nu doar cunoștințe teoretice, dar să ofere instrumente concrete, pe care orice participant le poate aplica, imediat după curs, în viața de zi cu zi, pentru a-și face ordine în buget.

Trainerii de la Fundația pentru educație financiară „OK” aplică metoda de predare Edutainment, menită să ofere informațiile într-un mod interactiv, astfel încât gradul de asimilare și aplicare să fie cât mai înalt. 

Instruirile sunt destinate micilor antreprenori, tinerilor, femeilor și oricăror persoane care simt nevoia să obțină cunoștințe și competențe legate de gestionarea corectă a banilor.

În cadrul trainingurilor participanții fac o analiză minuțioasă a situației lor financiare actuale și a atitudinii față de toate domeniile, completând roata financiară a vieții, își identifică și formulează obiective SMART, învață să planifice și să ducă evidența veniturilor și cheltuielilor elaborând corect bugetul personal, află mai multe despre produsele financiare de creditare, economii și investiții, dar și despre modalitățile de a se proteja împotriva riscurilor și dobândesc multe alte cunoștințe, competențe indispensabile unor finanțe sănătoase.

De asemenea, aceștia fac cunoștință cu aplicația AgriBusiness Budget, află care sunt funcționalitățile acesteia și sunt instruiți cum o pot folosi pentru propriile necesități.

‹ adv ›

În total, în perioada iunie – august, au avut loc 21 de traininguri în 19 localități din raioanele Republicii Moldova, inclusiv Criuleni, Orhei, Hâncești, Glodeni, Edineț, Soroca, Briceni, Dondușeni, Râșcani, Căușeni, Rezina, Telenești, Drochia, Florești, Cahul, Ialoveni și Strășeni.

La cursuri au participat 362 de persoane, dintre care 180 de femei (49,7%) și 182 de bărbați (50,3%), printre aceștia 190 fiind tineri (52,5 %) și 172 – adulți (47,5 %).

Întrebați despre utilitatea trainingurilor, participanții au menționat un șir de abilități și cunoștințe, obținute în cadrul acestora, care le vor prinde bine și îi vor ajuta să-și atingă scopurile.

„Fiind antreprenor la început de cale, îmi vine greu să gestionez afacerea pentru că nu am studii economice. Susținerea chiar este binevenită, pentru că datorită acestor cursuri reușim să obținem cunoștințe atât de utile pentru un antreprenor. Trainerii ne-au propus un set de exerciții practice și au folosit un limbaj accesibil pentru noi începătorii. Informația o voi aplica atât pe plan personal, cât și în afacere. Întocmirea bugetului familiei a fost foarte bine explicată, am învățat cum să reținem banii planificați în buget, cum să ne ferim de capcanele care „ne fură” banii”, a declarat Veronica Bajan, participant din raionul Orhei.

‹ adv ›

Oxana Tropoțel din raionul Glodeni ne-a spus că deși are studii în domeniul economic, totuși o parte din subiectele abordate au fost noi.

„Am învățat cum să ne gestionăm corect bugetul familial, cum să evităm anumite cheltuieli neplanificate. Desigur că voi aplica aceste informații și pe plan profesional”.

Programul de educație financiară „Investește în viitorul tău” se bucură de apreciere și din partea internauților. Olga Melniciuc, specialistă în domeniul economiei, a menționat programul într-o postare pe una din rețelele de socializare.

„De ce să cauți programe de educație financiară cu bani, când alături de tine sunt programe gratuite. Eu am fost impresionată să văd ce face echipa UCIP IFAD Moldova cu programul lor de educație financiară. Ei merg din raion în raion, pentru a oferi cursuri calitative gratuite, acolo unde este cea mai mare nevoie de ele. Asta mi se pare extraordinar. Mi-aș fi dorit și eu, mulți ani în urma când abia făceam primii pași pe calea antreprenorială, să pot să am acces la astfel de pregătire în materia banilor. Felicitări echipei pentru contribuția indirectă pe care o au în dezvoltarea economiei țării. Aveți în mine un mare susținător“.

Pentru că este deosebit de important ca abilitățile de gestiune financiară să fie dezvoltate încă din copilărie, după data de 15 septembrie, programul va continua cu un șir de instruiri pentru adolescenții din cadrul colegiilor cu profil agricol, inclusiv:

  • Colegiul de Zootehnie și Medicină Veterinară din s. Brătușeni, r-nul Edineț;
  • Colegiul Agroindustrial din or. Râșcani;
  • Colegiul Tehnic Agricol din or. Soroca;
  • Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole
  • Colegiul Agroindustrial Gheorghe Răducan din s. Grinăuți, r-nul Ocnița;
  • Colegiului Agroindustrial din or. Ungheni;
  • Școala Profesională din s. Bubuieci, mun. Chișinău.

Pe pagina Programului de educație financiară „Investește în viitorul tău” poți vedea care este calendarul trainingurilor și modul de înregistrare pentru participare. 

Începe chiar acum printr-un exercițiu simplu de evidență a veniturilor și cheltuielilor și creează-ți un jurnal financiar, iar pentru analiza acestora explorați aplicația AgriBusiness Budget.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›