Sute de cadre medicale italiene au fost suspendate pentru că nu s-au vaccinat anti-Covid

420 de cadre medicale din regiunea Lombardia au fost suspendate din activitate pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID-19. Deciziile au fost transmise de către autorităţile sanitare din oraşul italian Milano prin scrisori adresate unui număr de 420 de cadre medicale din regiunea Lombardia, informează Digi24.ro.

Foto:

Scrisorile au fost expediate către 120 de medici şi 300 de asistente din centre medicale publice sau private din Milano şi din localitatea apropiată Lodi. Cadrele medicale suspendate nu-şi vor mai putea continua activitatea şi nu vor mai fi plătite.

Autorităţile sanitare din Milano estimează la circa 3.000 numărul lucrătorilor sanitari care nu s-au vaccinat anti-COVID-19, scrie Agerpres.

O nouă lege adoptată în Italia instituie vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie pentru angajaţii din sectorul sanitar. Guvernul de la Roma studiază de asemenea posibilitatea aplicării acestei legi pentru toată lumea sau măcar în anumite sectoare.

Preşedintele Federaţiei naţionale a medicilor italieni, Filippo Anelli, a declarat recent că în Italia ''sunt circa 1.500 de medici nevaccinaţi, dintre care aproximativ 1.000 continuă să-şi exercite profesia''. Deşi a admis că aceştia reprezintă o minoritate, el i-a îndemnat să se imunizeze pentru a respecta legea.


Pub