Corneliu Furculiță atenționează Guvernul: Prețul la gazele naturale depinde direct de relațiile cu Rusia

Chișinăul negociază acum un nou contract de achiziționare a gazelor naturale cu Federația Rusă. Vechiul contract expiră, iar unul nou ar putea aduce noi scumpiri de tarife. Asta pentru că prețul gazelor naturale crește fulminant la bursele internaționale. Deputații socialiști pun însă la îndoială obținerea unui preț favorabil țării noastre, în urma negocierilor care sunt în plină desfășurar, deoarece „actuala guvernare subminează relațiile cu Rusia, iar de acestea depinde direct prețul la gazele naturale”, a declarat deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță.

Foto: poză-simbol

„Dacă Guvernul Republicii Moldova va continua să iasă cu declarații neprietenoase la adresa Federației Ruse, cum credeți, ce răspuns vom primi?”, a precizat Furculiță.

Deputatul s-a referit la participarea președintei țării Maia Sandu la „Platforma Crimeea”, care a avut loc, recent, în Ucraina. În cadrul acestui eveniment, participanții au adoptat o rezoluție, prin care au condamnat acțiunile Federației Ruse.

Kremlinul a calificat drept „antirusesc” summitul și l-a calificat drept „o adunare de vărjitori”.

Președintele MoldovaGaza a anunțat că majorarea tarifului la gazele naturale este inevitabilă, având în vedere scumpirile internaționale și nu a exclus o creștere chiar de 30 la sută a facturilor pentru consumatorul final.


Pub