(video) Cea mai mare captură de tutun din ultimii ani: Circa 2 milioane de țigarete, depistate de vameși într-un camion cu nisip

Un cetățean moldovean a fost reținut pentru 72 de ore, după ce angajații Serviciului Vamal au descoperit, în baza analizei de risc, 1,9 milioane de țigarete, ascunse într-un camion ce transporta nisip din regiunea transnistreană. Potrivit instituției, este cea mai mare captură realizată în ultimii patru ani.

Foto: Serviciul Vamal

Tentativa de transportare ilicită a produselor din tutun a fost stopată de vameșii de la postul vamal intern de control „Hârbovăț”, ieri, 08 septembrie curent, în jurul orei 21.00. Potrivit datelor indicate în actele de însoțire, conducătorul autovehiculului transporta nisip pentru construcții, în cantitate de 24 de tone.

În cadrul controlului de specialitate, angajații vamali au depistat în bena basculantă, sub un strat de nisip de aproximativ 30 cm, 190 de cutii din hârtie presată, în care se aflau în total 1 900 000 de țigarete de marca „Ashima”. 

Potrivit informațiilor preliminare, valoarea produselor din tutun pe piața neagră a Republicii Moldova se estimează la peste 1 milion de lei.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal, în cadrul căruia Serviciul Vamal întreprinde acțiuni investigative și de urmărire penală în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și atragerii acestora la răspundere conform prevederilor legale.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Potrivit legii penale, infracțiunea de contrabandă cu mărfuri accizate se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani.


Pub