(video) Ședința Parlamentului s-a încheiat: Cinci deputați PAS și-au dat demisia

Parlamentul s-a convocar astăzi, 09 septembrie în prima ședință din sesiunea de toamnă a anului curent. Deputații au udiat raportul anual de activitate al Comisiei Naționale a Pieței Financiare pentru anul 2020 și au examinat proiectele de hotărâre privind demisia unor deputați, precum și cel de numire a unui judecător la Curtea Supremă de Justiție.

Foto:

18:00 Deputații au luat o pauză până joi. 

17:40 Deputații au luat act de cererile de demisie depuse de cinci deputați din Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate”. Este vorba despre Natalia Gavrilița, Andrei Spînu, Sergiu Litvinenco, Dumitru Budianschi și Rosian Vasiloi.

17:35 Deputații au aprobat, în prima lectură, proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal și Legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, care prevede numirea directorilor Serviciului Fiscal de Stat și Serviciului Vamal de către Guvern, la propunerea ministrului finanțelor.

17:20 Parlamentul a aprobat cu 54 de voturi în prima lectură proiectul cu privire la inițierea controlului parlamentar a activității Centrului Național Anticorupție (CNA).

17:00 Deputații au revenit în ședință. 

16:12 Igor Grosu a anunțat o pauză de 40 minute. 

15:20 Secretarul Comisiei Economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, a dat citire raportului Comisiei referitor la CNPF. Astfel, Comisia parlamentară propune revocarea in corpore a Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare. 

13:40 Președintele consiliului de administrație al Comisiei Naționale al Pieței Financiare (CNPF) Valeriu Chițan prezintă raportul anual al instituției.

13:30 Deputații au votat proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative privind Comisia Națională a Pieței Financiare și Legea concurenței.

13:05 Cu 53 de voturi a fost aprobată ordinea de zi. 

12:27 Deputata BCS, Elena Bodnarenco, solicită audierea în plen a procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Însă propunerea nu întrunit numărul necesar de voturi. 

12:25 Dan Perciun a propus includerea pe ordinea de zi a proiectului privind creșterea pensiilor. Proiectul a fost susținut de către 89 de deputați. 

12:22 Propunerea lui Vladimir Voronin privind audierea în plen a ministrului de Externe, Nicu Popescu, și a directorului SIS, privind declarația semnată de cei doi cu referire la cetățenii din Afganistan nu a întrunit numărul necesar de voturi. 

12:16 55 de deputați au votat ca proiectul să fie inclus în ordinea de zi. 

12:15 Deputatul, Lilian Carp a solicitat includerea pe ordinea de zi a proiectului privind inițierea controlului parlamentar asupra activității CNA.

12:11 Igor Grosu a anunțat că începând de astăzi secretar general al Parlamentului este Tamara Gheorghiță.

„Vreau și eu să felicit Serviciul de Informații și Securitate. Cât mai puțin să se implice în diferite istorii din spațiile publice. Avem încredere și speranța că nu ne vor dezămăgi pe viitor”, a adăugat Novac. 

12:10 „Aducem sincere felicitări SIS-ului cu ocazia zilei profesionale. Le urăm tuturor lucrătorilor sănătate și putere de lucru. Felicitări”, a mai spus Grosu. 

„Declar sesiunea de toamnă deschisă”, a spus Președintele Parlamentului, Igor Grosu. 

12:06 Ședința Parlamentului a început. 89 de deputați prezenți la ședință.

De asemenea, parlamentarii vor examina modificarea mai multor acte normative, inclusiv Legea privind Comisia Națională a Pieței Financiare, Legea Concurenței, Codul Fiscal, Legea cu privire al funcția publică și statutul funcționarului public etc.

Urmărește live pe UNIMEDIA :



Pub