Grosu răspunde la solicitarea lui Stoianoglo cu un „banc sovietic": Eu știu ce s-a stricat, nene... După doi ani de bravadă

Igor Grosu a comentat solicitarea Procuraturii de implicarea Parlamentului și Guvernului în elaborarea unei strategii complexe de recuperare a banilor fraudați, că „pasează prin aberațiile acestea toată responsabilitatea”. „După doi ani de zile de efort și bravadă… ei vin și spun după două rapoartea de-ale lor că strategia lipsește”, a declarat Grosu, la Secretele Puterii, de a JurnalTV.

Foto: UNIMEDIA

„Prin tot ce ne-am propus noi și prin toate inițiativele noastre, noi asta urmărim. Aici este ca în bancul sovietic, când cuiva i s-a defectat mașina și se apropie un adolescent și îi zice: nenea eu știu ce s-a defectat și tot insistă, ca la urmă să-i spună că s-a defectat mașina. Așa face și Procuratura Generală, după doi ani de zile de efort și bravadă, că ei investighează, că ei fac, ei vin și spun după două rapoartea de-ale lor că strategia lipsește. Iaca dacă ar fi o strategie, care să nu fie a lor, dar care să o elaboreze Guvernul sau Parlamentul. Ei în general pasează prin aberațiile acestea toată responsabilitatea”, a spus Igor Grosu.

Întrebat despre care ar fi soluția, Președintele Parlamentului a răspuns: „curățăm instituția”.

„Curățăm instituția… ne-am lamenta iar până vom avea un raport peste șase luni de zile, l-am văzut pe cel din ianuarie și pe cel de acum, l-am văzut printre primii și abia m-am abținut când am văzut cele trei pagini chinuite și necăjite, am zis okay, să așteptăm ziua de joi să îl prezinte ei. Asta este o bătaie de joc de banii publici, de tot ce s-a făcut pentru instituțiile acestea, salariile care li s-au majorat, garanții sociale, stabilitate în funcție. Atât timp cât voi stimați judecători, procurori, nu livrați, înseamnă că ceva nu este în regulă în ograda voastră, trebuie să vă ajutăm”, a comentat Grosu.

Procuratuta a emis, ieri, un comunicat prin care s-a adresat Parlamentului, Guvernului și altor autorități centrale pentru elaborarea unei strategii complexe privind frauda bancară, atenționând că „până în prezent, nicio autoritate publică nu a intervenit către Procuratură cu o abordare complexă a acestui subiect și cu un plan concret de executare a condiționalității ce rezultă din Memorandum, chiar dacă, în esență, activitățile Strategiei depășesc funcțional sfera de activitate a Procuraturii”.


Pub