SIS, felicitat cu cei 30 de ani de la creare, de către deputați: Vă urăm succes în apărarea securității naționale. Sperăm să nu ne dezamăgiți

Serviciul de Informații și Securitate a ajuns la 30 de ani. „În cele trei decenii de activitate, Serviciul a trecut prin mai multe etape de reorganizare și eficientizare pentru a deveni o instituție adaptată la provocările noului climat de securitate. Evoluția pozitivă se datorează fiecăruia dintre Dumneavoastră, care ați demonstrat responsabilitate, flexibilitate, devotament și atitudine proactivă”, a menționat în mesajul său de felicitare directorul SIS, Alexandr Esaulenco. Și deputații, întruniți astăzi în ședință plenară, au venit cu mesaje către ofițerii din securitate.

Foto: UNIMEDIA

„Vă felicităm și vă urăm succes în misiunea importantă de apărare a securității naționale”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Iar noi vă dorim să nu vă lăsați implicați în diferite chestiuni politice și scandaluri și să vă îndepliniți cu demnitate meseria. Să nu ne dezamăgiți”, a spus, la rândul său și deputatul din opoziție Grigore Novac.

„Din numele întregului efectiv al Serviciului de Informații și Securitate Vă exprim recunoștință pentru sacrificiul personal adus la apărarea ordinii de drept şi demnității naţionale.

Vă asigur că și astăzi rămâneți un exemplu în baza căruia educăm generațiile de ofițeri, sunteți eroii care în timpuri dificile ați demonstrat că patriotismul se măsoară doar în fapte.

Aducem un omagiu special patrioților care s-au mobilizat întru apărarea statalității, suveranității și integrității Republicii Moldova.

Exprim înalte aprecieri profesionalismului și sacrificiului de care dați dovadă, demnității și valorilor etice pe care le manifestați, spiritului de echipă care în cele din urmă generează succesul instituțional.

Sunt ferm convins că veți alege și în viitor competența, corectitudinea, integritatea, astfel ca să rămânem dinamici și să nu slăbim ritmul de cunoaștere a realităților ce pot afecta securitatea statului.

Cred că în această zi semnificativă pentru noi, ofițerii de informații, avem datoria morală să adresăm mulțumiri oamenilor dragi pentru sprijinul necondiționat și înțelegerea de care ne bucurăm în realizarea onorabilă a atribuțiilor de serviciu. Familiile noastre simt pe deplin limitările și restricțiile impuse de profesie și în același timp alimentează sentimentul de patriotism, care este esențial pentru realizarea misiunii de asigurare a securității naționale.

Vă urez sănătate, prosperitate și fericire alături de cei dragi! Doar împreună suntem capabili să demonstrăm unitate, curaj şi forță pentru a garanta un viitor prosper Republicii Moldova”, a scris directorul SIS, Alexandr Esaulenco, în mesajul său de felicitare.


Pub