Cei doi alpiniști moldoveni, dispăruți pe muntele Ushba, găsiți morți după o săptămână de căutări

Misiunea de căutare a celor doi alpiniști moldoveni, care au dispărut în timpul unei expediții pe muntele Ushba din Georgia s-a încheiat. Autoritățile georgiene au recuperat astăzi cadavrele celor doi și urmează a fi transmise rudelor. 

Foto: Simbol

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că misiunea de căutare inițiată de autoritățile georgiene a fost încheiată astăzi cu evacuarea corpurilor neînsuflețite a doi alpiniști, care au fost identificate ca fiind ale cetățenilor moldoveni căutați și urmează a fi transmise rudelor”, se menționează într-un comunicat emis de Ministerul de Externe. 

Ambasada Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan, acreditată prin cumul în Georgia, și Consulatul onorific de la Batumi va acorda asistența necesară pentru repatrierea acestora în Republica Moldova. MAEIE reiterează rugămintea de a proteja datele cu caracter personal ale persoanelor decedate și de a nu da publicității informații neverificate despre acest caz.

Doi alpiniști din Republica Moldova au fost căutați câteva zile de salvatorii locali, după ce au dispărut în timp ce se aflau într-o expediţie pe muntele Ushba în Georgia. Operațiunea de salvare a fost inițiată de către autoritățile georgiene din data de 3 septembrie. 


Pub