Ceban a transmis o solicitare Ministerului Educației: Cerem revenirea cu prezență fizică la ore pentru copiii din clasele primare

Municipalitatea a transmis o solicitare către Ministerul Educației pentru a fi revăzute cele șapte modele impuse pentru anul școlar și cere revenirea la studii cu prezența fizică la pentru elevii claselor primare. Anunțul a fost făcut de Ion Ceban, pe pagina de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Solicităm revenirea copiilor din clasele primare , cu prezență fizică la școală, cu respectarea măsurilor de protecție impuse.

Am transmis o solicitare către Ministerul Educației pentru a fi revăzute cele 7 modele impuse pentru anul școlar.

Decizia se impune în urma multiplelor petiții parvenite din partea părinților.

Este foarte complicat să îmbine activitatea de muncă, dacă modelele de învățare vor rămâne neschimbate.

Manifestăm totodată deschidere pentru implicare plenară”, scrie Ceban

La fel, primarul capitalei a afirmat că revenirea în regim normal la ore a fost solicitată și pentru elevii claselor absolvente.

Ion Ceban a atenționat autoritățile privind regulile de participare la evenimentele care vor avea loc la Chișinău în timpul apropiat.

„Prioritar pentru noi în această perioadă este de a nu periclita anul de studii.

Așa cum am spus.

Dat fiind faptul că în următoarea perioada pe teritoriul Chișinăului sunt mai multe evenimente care urmează a fi desfășurate și deoarece primăria Chișinău nu are dreptul de anulare a acestora, solicităm autorităților centrale implicare în revizuirea programului acestora.

Dacă nu sunt amânate evenimentele, poate sunt introduse reguli stricte de participare, spre exemplu deținerea unui test sau a pașaportului de vaccinare.

La asemenea măsuri recurg multe țări.

Rugăm să fie luate în calcul scrisorile transmise”, precizează edilul capitalei.


Pub