Un nou judecător la Curtea Supremă de Justiție, numit de Parlament. Cine este Aliona Miron
Aliona Miron a fost numită în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Proiectul de lege a fost votat astăzi de către 56 de deputați în Plenul Parlamentului.
Foto:

Potrivit legislației, promovarea în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție se aprobă de către Parlament, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.

Din anul 2019, Aliona Miron a ocupat funcția de vicepreședinte interimar al Judecătoriei Chișinău, sediul Centru.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au aprobat la 22 septembrie 2020, numirea a 5 judecători noi la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Este vorba despre Minciună Anatolie, Miron Aliona, Șova Nicolae, Robu Oxana și Plămădeală Ghenadie.

Prin Decretul Preşedintelui RM nr. 1134-VII din 30 aprilie 2014, Miron a fost numită în funcţia de judecător, până la atingerea plafonului de vârstă, iar prin Decretul Președintelui RM nr. 2206-IV din 21 aprilie 2009 a fost numită, pe un termen de cinci ani, în funcția de judecător la Judecătoria Râșcani, municipiul Chișinău.

Prin Hotărârea nr. 243/14 din 02 Iulie 2019, se încetează mandatul de membru al Colegiului disciplinar al doamnei Aliona Miron, începînd cu 02 iulie 2019.


Pub