Ultima oră! CNPF, decapitată: Toți membrii Consiliului de administrare au fost demiși

Membrii Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), împreună cu președintele Comisiei, Valeriu Chițan, au fost demiși in corpore, la recomandarea comisiei parlamentare de profil, care a examinat raportul de activitate a instituției pentru anul 2021. Deputații au aprobat, cu 54 de voturi, în cadrul ședinței de astăzi.

Foto:

Situația creată indică „incapacitatea CNPF de a asigura o analiză și o supraveghere adecvată a pieței asigurărilor, inclusiv de a evalua gravitatea situației”, se menționează în raport.

Mai mult, CNPF este acuzată de neglijență, ignorare a legislației, precum și de „toleranță față de grave încălcări ale legislației”.

„Nu a întreprins acțiuni prompte la cererile acționarilor ASITO, Moldasig, ALLiance Asigurări din septembrie 2020. Tolerarea în sistem a persoanelor neadecvate, care au condus spre falimentarea a două companii mari de asigurări. A retras tardiv licența Klassika Asigurăr” - acestea sunt doar câteva dintre acuzațiile aduse membrilor CNPF și care stau la baza solicitării de demitere a acestora.

Redacția noastră a intrat în posesia raportului Comisiei parlamentare Economie, Buget şi Finanţe ce vizează CNPF:




Pub