Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Parlamentul a aprobat un proiect…

Parlamentul a aprobat un proiect de lege prin care se propune ca directorul Serviciului Vamal și conducătorii serviciului fiscal de stat să devină persoane cu funcții de demnitate publică și să fie numiți și eliberați din funcție de către Guvern

Parlamentarii au aprobat în ședința de joi, 9 septembrie, cu 53 de voturi, în prima lectură, proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative privind Codul fiscal și Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public.

Olesea Stamate, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, spune că prin acest proiect de lege se propune ca directorul Serviciului Vamal și conducătorii serviciului fiscal de stat urmează să devină persoane cu funcții de demnitate publică și urmează să fie numiți și eliberați din funcție de către Guvern.

„Necesitatea elaborării prezentului proiect de lege derivă din însăși necesitatea consolidării mecanismelor administrative ale Guvernului în vederea asigurării bune desfășurări a activității sale în domeniul finanțelor publice, relațiilor fiscale și vamale, potrivit art. 4 lit f) din Legea cu privire la Guvern, inclusiv prin conferirea unui statut public cert directorului Serviciului Fiscal de Stat și directorului Serviciului Vamal, stabilind astfel reguli clare de numire și eliberare din funcție a acestora conform regulilor stabilite în Legea nr. 199.2010 cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică”, a declarat Olesea Stamate.