01:34:36 20.04.2024
Stiri

Regulament: Noi condiții pentru selectarea membrilor Consiliului Audiovizualului din R. Moldova

Actualitate 09.09.2021 10:58 Vizualizări1103 Autor: Ziarul National
Regulament: Noi condiții pentru selectarea membrilor Consiliului Audiovizualului din R. Moldova


Membrii Consiliului Audiovizualului al Republicii Moldova (CA) vor fi selectați în baza unor noi reguli, aprobate astăzi de către membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Potrivit Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților propuși de entitățile publice și organizațiile societății civile la funcția de membru al CA, președintele Comisiei va solicita entităților publice să propună câte doi candidați pentru fiecare funcție vacantă de membru al Consiliului Audiovizualului și va anunța concursul pentru candidații propuși de organizațiile societății civile.

În urma concursului vor fi nominalizați candidații care vor fi propuși plenului Parlamentului, pentru a fi numiți în funcția de membru al CA.

Candidații la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului trebuie să dețină o diplomă de licență și experiență de cel puțin cinci ani în domeniul audiovizualului, jurnalismului și comunicării, dreptului, cinematografiei, culturii, tehnologiei informației sau publicității.

De asemenea, candidatul nu poate fi membru de partid și nu poate deține, în mod direct sau indirect, interese, inclusiv financiare, în cadrul furnizorilor sau distribuitorilor de servicii media, întreprinderilor de comunicații electronice sau în companii din domeniul publicității.

Procesul de organizare și desfășurare a concursului include mai multe etape, inclusiv examinarea dosarelor candidaților și un interviu.

La final, Comisia va prezenta în plenul Parlamentului un proiect de hotărâre prin care nominalizează candidații care au obținut la concurs cel mai mare punctaj.

Potrivit legislației, membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați, prin hotărârea Parlamentului, adoptată cu votul majorității deputaților prezenți. În cazul în care unul dintre candidați nu întrunește numărul necesar de voturi, este anunțat un nou concurs, în termen de zece zile lucrătoare, pentru funcția rămasă vacantă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md