11:11:19 25.04.2024
Stiri

Adjunctul lui Dodon acuză guvernarea că ar fi instituit DICTATURA, atunci când a decis să anuleze CONCURSURILE de angajare în funcții publice: „Cei 30 de ani de INDEPENDENȚĂ au fost aruncați la gunoi”

Actualitate 09.09.2021 11:43 Vizualizări6903 Autor: Ziarul National
Adjunctul lui Dodon acuză guvernarea că ar fi instituit DICTATURA, atunci când a decis să anuleze CONCURSURILE de angajare în funcții publice: „Cei 30 de ani de INDEPENDENȚĂ au fost aruncați la gunoi”


Socialistul Corneliu Furculiță consideră că actuala guvernare ar călca în picioare principiile democratice, după ce a decis să anuleze mai multe concursuri de angajare în funcții publice.

În opinia lui Furculiță, așa s-ar merge spre o „dictatură”.

„De la independența R. Moldova, până în prezent, toate reformele care s-au făcut, au fost îndreptate ca oamenii să ocupe funcții în baza de concurs. Cei 30 de ani de independență au fost aruncați la gunoi. Prin lichidarea concursului și numirea pe criterii politice a unor persoane în funcții înalte, noi mergem spre dictatură”, a declarat aseară Furculiță, în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit socialistului, în baza concursurilor la funcțiile înalte ajung oamenii „cei mai pregătiți” din punct de vedere profesional.

„Concursurile sunt organizate pentru ca sa fie aleși oameni cât mai pregătiți în anumite funcții. Faptul că nu câștigă concursul un membru de partid sau cumătru, nu înseamnă că acea persoană nu este profesionistă”, a adăugat Corneliu Furculiță.

Acesta a amintit că deputații PAS au modificat legea astfel, încât procurorul general și directorul Centrului Național Anticorupție să fie numiți de Parlament.

De partea cealaltă, reprezentanții actualei guvernări au menționat că, anterior, reprezentanții socialiștilor delegați în cadrul anumitor comisii de concurs au recurs la vicierea acestora. Astfel, aceștia deliberat acordau note foarte mici anumitor candidați, în schimb favoriții socialiștilor primeau note maxime.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md