11:30:54 24.04.2024
Stiri

PRECIZĂRILE Comisiei Naționale a Pieței Financiare în legătură cu împrumuturile companiei DFI ASITO și Moldasig: Împrumuturile respective nu au generat prejudicii

Actualitate 09.09.2021 19:12 Vizualizări1815 Autor: Ziarul National
 PRECIZĂRILE Comisiei Naționale a Pieței Financiare în legătură cu împrumuturile companiei DFI ASITO și Moldasig: Împrumuturile respective nu au generat prejudicii


Fostul Președinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Valeriu Chițan, afirmă că împrumuturile companiilor DFI Asito și Moldasig nu au generat prejudicii. Declaraţia a fost făcută astăzi în plenul Parlamentului.

În cadrul ședinței, deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, a menționat că aceste împrumuturi prevăd plata dobânzilor, care sunt de două ori mai mari decât acordă băncile pentru depozite, plus diferența de curs valutar în raport față de euro, plus taxele de întârziere. Drept urmare, ambele companii realizează profituri semnificative. Și fără daune, informează curentul.md.

Valeriu Chițan a confirmat faptul că aceste două împrumuturi de câte 40 milioane de lei nu au generat prejudicii.

„În ceea ce privește deservirea, până când se va încheia deservirea, potrivit acordurilor încheiate între creditor și debitor, urmează ca dobânda de 17%, dacă nu greșesc, să vină.

În opinia noastră, potrivit evaluărilor companiilor, aceste două împrumuturi nu pot genera anumite pierderi companiilor. Dar au un calendar de doi ani de rambursare, iar acest calendar la ASITO merge pas în pas, la Moldasig având în vedere că opt luni a guvernat cineva, merge cu întârziere, dar managementul în a doua jumătate a lunii iulie a revenit companiei și se preocupă pe toate căile, și administrative, și comerciale, pentru a reveni în calendarul convenit”, a spus Valeriu Chițan.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md