Marin Maxian, șeful adjunct al IGP, și Oleg Pasat, șeful adjunct al INI, și-au dat demisia

Pasat
Foto: privesc.eu

Marin Maxian, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), și Oleg Pasat, șeful adjunct al Inspectoratului Național de Investigații (INI), și-au dat demisia. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Poliției Republicii Moldova.

„Conducerea Inspectoratului General al Poliției a acceptat astăzi două demisii ale unor angajați cu funcții de conducere.

Prioritatea de bază a instituției noastre este crearea unei echipe consolidate, care să activeze în beneficiul tuturor cetățenilor pentru a le oferi siguranța pe care și-o doresc”, se arată în comunicatul emis de instituție.

Președintele parlamentului, Igor Grosu, declara ieri în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV: „Eu cred, dar sunt convins că aflarea acestor indivizi în poliție nu o să dureze mult, pentru că nimeni nu o să ne înțeleagă. Eu nu vreau să merg prin oraș, pe la evenimente, știind că așa oameni ne asigură securitatea. Aflarea lui în instituția respectivă este foarte temporară”.

În 2019, Marin Maxian a ocupat funcția de șef al INP. Anterior, el a fost șef al Direcției generale securitate publică a IGP.

Oleg Pasat este unul dintre finii de cununie ai fostului șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc. Oleg Pasat a activat anterior în structurile INI. În perioada 2015-2016, acesta a fost șef adjunct în cadrul Direcției nr. 5 al Inspectoratului Național de Investigații.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente