(video) Continental a făcut o anvelopă din sticle PET reciclate, coji de orez şi cauciuc de păpădie

Continental a dezvăluit un proiect de anvelope ecologice numit Conti GreenConcept la Salonul Auto Internațional de la München, în premieră. Păpădia (rădăcina sa) și cojile de orez sunt utilizate la fabricarea acestor anvelope, iar carcasa sa, pentru prima dată în industrie, este fabricată din sticle de plastic reciclate!

Anvelopa prototip demonstrează intenția companiei de a transfera pe deplin producția acestora cu folosirea de materiale durabile până în 2050.

Peste 50% din noua anvelopă este construită din materiale regenerabile sau surse reciclate. Printre cele regenerabile (35%) se numără cauciuc de păpădie, silicați de cenușă din coji de orez și alte uleiuri și rășini vegetale.

Materialele reciclate reprezintă 17% din construcția anvelopei. Unele dintre elementele cadrului sunt realizate din fire de poliester, care se fac prin reciclarea sticlelor obișnuite din plastic. Un set de patru anvelope conține aproximativ 60 de sticle PET.

Anvelopa GreenConcept este cu 40% mai ușoară (7.5 kg) decât cele pe care le punem în prezent pe maşinile noastre și oferă cu 25% mai puțină rezistență la rulare decât cele mai eficiente anvelope de producție, conform măsurătorilor interne!

Această reducere a greutății a fost posibilă printr-un model optimizat al benzii de rulare, un perete lateral special și un nou design al carcasei cu un miez optimizat pentru greutate. Iar rezistența redusă la rulare înseamnă consum redus de energie, ducând astfel la o îmbunătățire măsurabilă în ceea ce privește impactul asupra mediului. În cazul vehiculelor cu ardere internă, aceasta înseamnă kilometraj mai mare și emisii mai reduse de carbon; pentru vehiculele electrice, rezultă o autonomie extinsă.

Un alt avantaj interesant este că acest concept permite schimbări multiple ale benzii de rulare! Această caracteristică neobișnuită extinde durata de viață a celorlalte componente ale anvelopei și, prin urmare, reduce impactul asupra mediului.

Cauciucul natural utilizat pentru compusul de rulare Conti GreenConcept este 100% cauciuc natural Taraxagum. Ca o capacitate specială, conceptul de anvelopă poate fi reșapat de mai multe ori, cu o investiție minimă atât în ​​ceea ce privește timpul, cât și materialele. Linia de bază a benzii de rulare de culoare verde marchează trecerea de la banda de rulare la carcasă. 

Carcasele nedeteriorate pot fi refolosite de mai multe ori. În acest fel, materiile prime valoroase care sunt încorporate în ea pot fi refolosite. Dacă o bandă de rulare este reînnoită de trei ori, de exemplu, aceasta reduce la jumătate cantitatea de material utilizată pentru o carcasă, așa cum se vede în ceea ce privește kilometrajul total.

Mai mult, un senzor Continental de ultimă generație în interiorul anvelopei face posibilă conducerea predictivă prin monitorizarea continuă a temperaturii, presiunii și adâncimii benzii de rulare. Acest lucru oferă șoferilor o contribuție suplimentară, astfel încât să poată face alegeri bine informate, promovând astfel o conducere prietenoasă cu resursele.

Compania intenționează să înceapă implementarea în masă a tehnologiei ContiRe.Tex deja în 2022, care implică utilizarea pe scară largă a materialelor reciclate. Și deja până la mijlocul secolului, compania intenționează să treacă la producţia de anvelope 100% ecologice.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/